Cumhurbaskani Erdogan, CBS Televizyonuna Konustu

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Amerikan CBS televizyonuna verdigi röportajda ABD’nin Afgan mülteciler konusunda daha fazla sorumluluk almasi gerektigini belirterek, "ABD’nin tabii ki çok seyler yapmasi gerekir. Amerika orada niçin var? Neden var? Önce bu sorularin cevabini kendisine vermesi gerek" dedi. Türkiye’de kayit disi 300 bin Afgan mülteci oldugunu hatirlatan Erdogan, "Ülkemize hala Afgan mülteci almaya gücümüz yetmez" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, CBS Televizyonuna Konustu
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, BM 76. Genel Kurulu görüsmeleri kapsaminda bulundugu New York’ta Amerikan CBS televizyonuna röportaj verdi. Türkiye’nin mülteci ambari olmayacagi yönünde ifadeleri hatirlatilan ve Afgan mültecilerin sorumlulugunu ABD’nin mi almasi gerektigi yönünde soru yöneltilen Erdogan, "Su anda ABD zaten bu tür sorumluluklari yerine getirmedi. Bizim ülkemizde su anda kayit disi 300 bin Afgan mülteci var. Ülkemize hala Afgan mülteci almaya gücümüz yetmez" dedi.

Erdogan, ABD’nin Afgan mülteciler konusunda daha fazlasini yapmasi gerektigini söyleyerek, "ABD’nin tabii ki çok seyler yapmasi gerekir. Amerika orada niçin var? Neden var? Önce bu sorularin cevabini kendisine vermesi gerek" diye konustu.

Yalnizca bir bölümü paylasilan röportajin tamami 26 Eylül Pazar günü yayinlanacak.
Kaynak: İHA