TOKI'den Izmir Yenitepe'de 267 Konut Müzayedesi

Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI), Izmir Yenitepe’de yatirima uygun konutlari satisa çikardi. 267 konut için yapilacak açik artirma, 30 Eylül’de Balçova Termal Otel Kardelen Salon’da ve Istanbul’da gerçeklestirecek. Ayrica açik artirmaya internet yoluyla da katilim saglanabilecek.

TOKI'den Izmir Yenitepe'de 267 Konut Müzayedesi
Türkiye genelinde gayrimenkul sektöründe önemli bir konut yükünü karsilayan TOKI, yurt genelinde yeni ev satislarina devam ediyor. Bu çerçevede Izmir Yenitepe’de hayata geçirilen TOKI projesinde yer alan evler açik satis yöntemiyle satisa sunuldu. Her sene 100 binin üzerinde sosyal konut insaati ile kamu eliyle aileleri ev sahibi yapan TOKI, elinde bulunan mevcut konutlarin satisi için yurt genelinde özel açik artirmalar ile satislarini sürdürüyor. Idare, son olarak Izmir’de ev sahibi olmak isteyenler için yeni bir müzayede düzenleyecek. Ilgili konut satisi açik artirma tarihi ise 30 Eylül tarihinde gerçeklestirilecek. TOKI Izmir Yenitepe’deki konut projesinde yer alan 267 adet konut ve is yerine, yüzde 40 pesinat ve 120 ay vade ödeme planiyla sahip olunabilecek.

Basvuru ve açik artirma sartlari belli oldu

Gerekli sartlari yerine getiren vatandaslar 30 Eylül tarihinde yapilacak açik artirmaya katilabilecek. Basvuru yapacak vatandaslarin Türkiye Halk Bankasi araciligi ile gerekli islemleri yapabilecegi belirtildi. Teklif alma sonrasi Gayrimenkul Satis Sözlesmesi imzalatma islemleri yine anilan banka tarafindan belirlenecek, Temerküz Sube araciligi ile yürütülecek. Ayrica, müzayede gününde de basvuru kabul edilecek. Açik artirmanin kayit ve bayrak islemleri, sosyal mesafe kurallarini uygulamak amaciyla Izmir salonunda saat 07.30, Istanbul salonunda saat 08.30 itibari ile baslayacak. Konutlar, kayit islemlerini tamamlamamis katilimcilari beklemeksizin saat 10.30’da teklif alimina açilacak.
Kaynak: İHA