Silahli Saldirida Ölen Baba Ile Çocugun Ailesi Konustu

Sanliurfa’nin Suruç ilçesinde otomobile düzenlenen silahli saldirida hayatini kaybeden baba ile çocugun ailesi konustu. Saldiriyi gerçeklestiren kisilerin yakalanmasini isteyen aile, can güvenliklerinin olmadigini söyledi.

Silahli Saldirida Ölen Baba Ile Çocugun Ailesi Konustu
Sanliurfa’nin Suruç ilçesine bagli Aligör Mahallesi’nde 15 Agustos’ta otomobile düzenlenen silahli saldirida yaralanan 47 yasindaki Kadir Altin kaldirildigi hastanede ayni gün hayatini kaybederken, 11 yasindaki oglu Yusuf Altin ise tedavi gördügü hastanede 11 gün sonra yasamini yitirdi. Saldirinin failleri olayin üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmesine ragmen yakalanamadi.

Saldirida esini ve 11 yasindaki oglunu kaybeden Fehime Altin, 2 erkek çocugunun daha oldugunu ve onlarin da öldürülmesinden korktugunu söyledi.

Yetkililere seslenen acili kadin, can güvenlikleri olmadigini belirterek katil ya da katillerin en kisa sürede yakalanmasini istedi.

Acili kadin diger çocuklarinin da öldürülmesinden korkuyor

Küçük oglunun hiçbir suçu olmadan öldürüldügünü söyleyen Kadir Altin’in esi Fehime Altin, “Kadir Altin’in esiyim. Oglumu ve esimi hiçbir sebep yokken bos yere öldürdüler. Benim 2 oglum daha var, onlari da öldürecekler. Oglumu öldürdükten sonra ben ne yapacagim. Onu tutuklasalar ne olacak, tutuklamasalar ne olacak. Oglum disari çikamiyor, ben kadinim kendim disari çikiyorum, alisveris yapiyorum ama ben bile korkuyorum. Ben bunlarin tutuklanmasini istiyorum çünkü esimin hiçbir suçu yoktu. O küçük çocugun ne suçu vardi. O gün ögleden sonra Aligör’de misafirlige gittim. Ikindiden sonra eve döndüm. Kapinin önünde beni çagirdilar, Kadir Altin ve oglunu vurmuslar dediler. Hastaneye gittim, baktim biri ölmüs, birini de yogun bakima koymuslar” dedi.

Esinin hiçbir suçu olmadigini söyleyen Fehime Altin, “Suçu olsaydi yakalanirdi. Bunlar öldürmeyi kafasina koymuslardi. Her gün gelip kapinin önünde duruyorlardi. Kanlisi belliydi, vuran kisi belliydi, ölen kisi belliydi. Esimin hiçbir ilgisi yoktu. Sadece ölmeden önce beraber oturup çay içmisler. Ikindiden sonra esimi iki defa aramis, esim telefonu açmamis. Sonra oglumu aramislar” seklinde konustu.



"Buradan gidelim dedik ama babam bizi dinlemedi"

Kadir Altin’in kizi Tugba Altin ise babasi ile kardesinin suçsuz yere öldürüldügünü belirterek, "Bu olayin babamla ilgisi yoktu. 6 ay önce Selçuk Turan ile Firat P. Istanbul’da tartistilar. Daha sonra bu olay Adana’ya tasindi. Firat P. Selçuk Turan’i öldürdü. Selçuk Turan’i öldürdüler, bu olayin babamla baglantisini kurdular. Hatta babam gidip ifadesini verdi ve ayni gün serbest birakildi. Bir suçu olsaydi devlet onu tutuklardi. Bu 6 ay boyunca babami takip ediyorlardi. Babam takip etsinler, benim bir suçum yok diyordu. Bir önlem falan da almiyordu. Biz de buradan gidelim diyorduk ama babam hayir diyordu. Babam benim bir suçum yok, bir suçum olsa kendim giderdim diyordu. Aradan 6 ay geçti ve sonra öldürdüler. Bu adamin yakalanmasini istiyorum. Benim 2 tane erkek kardesim daha var, birisini zaten öldürdüler. Bu ikisini de öldürmek istiyorlarmis. Ben iki tane kardesimi daha kaybetmek istemiyorum. Babam zaten gitti. Bir tane erkek kardesim daha 11 yasindayken öldürdüler. Küçücük çocugu öldürdülerse diger 2 kardesimi de öldürürler. Buradan yetkililere sesleniyoruz, bir an önce bu adamlarin yakalanmasini istiyorum” dedi.



"Gelip beni ve kardesimi de vurabilirler"

Can güvenliklerinin olmadigini söyleyen Mehmet Altin da, "Olay Adana’da oldu. Selçuk’un öldürüldügü gün ben de sahit oldum. Firat P. ile Selçuk Turan zaten Istanbul’dan kavgaliydi. Firat onu Istanbul Hipodromunda biçakla kovalamis zaten. Sonra bunlar Adana’ya da gelmis, burada da yine kavga etmis. Selçuk öldükten sonra bazilari Kadir yüzünden olmus diyordu. Firat’a demis ki sen vur diye. Annesine para vermis. Gelip karsida dururlardi. Hep gidip geliyorlardi. Daha sonra gelip babamla kardesimi suçsuz, sebepsiz yere vurdular. Can güvenligimiz yok. Gelip benle kardesimi de öldürebilirler. Öyle söylentiler de aliyoruz, disari çikamiyoruz. Bir an önce bunun yakalanmasini istiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA