Sehit Tuncer'in Katili Yakalandi

Diyarbakir’in Hani ilçesinde PKK’li teröristlerin saldirisi sonucunda sehit düsen polis memuru Nazim Tuncer’in katili olarak aranan terörist, düzenlenen operasyonla yakalandi. Teröristin yakalandigini duyan sehit Tuncer’in anne ve babasi, sahsin en agir sekilde cezalandirilmasini istedi.

Sehit Tuncer'in Katili Yakalandi
34 yasinda ve 2 çocuk babasi olan polis memuru Nazim Tuncer, 17 Aralik 2018’de, Diyarbakir’in Hani ilçesinde PKK’li teröristler tarafindan haince pusuya düsürülerek sehit düstü. Süpheli 2 teröristten birisinin geçtigimiz senelerde cesedi bulunurken kaçan failler arasinda oldugu tespit edilen ’Demhat Cilo’ kod adli Velat O., geçtigimiz günlerde yapilan titiz operasyonda kaçmak istedigi sirada kayaliklardan düstü. Diyarbakir Il Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Askin, teröristin sag yakalanarak 13 Eylül günü tutuklanarak cezaevine gönderildigini ve sehit Tuncer’in kaninin yerde kalmadigini açikladi.

Evlatlarini sehit düsüren süphelinin yakalandigini duyan Tuncer’in babasi Mehmet Tuncer (66) ve annesi Ayse Tuncer (63), içlerinin az da olsa rahatladiklarini, memnun olduklarini belirterek failin en agir sekilde cezalandirilmalarini istediler. Sehit Tuncer’in annesi Ayse Tuncer, yaptigi açiklamada, yasadigi evlat acisini anlatamayacagini, anlasilacak bir aci olmadigini belirterek evladinin sehit haberini aldiklarinda yikildiklarini söyledi.

Sözlerine devam eden anne Tuncer, “Katil yakalandigi için çok rahatladik, benim oglumun çocuklarini böyle koydugu için devletimiz ne gerekiyorsa yapsin. En agir cezayi istiyorum ben. Ben sehit diye bekliyorum, onlar da cesetleri çali diplerine gömsünler de öyle beklesinler” seklinde konustu.

Sehit babasi Mehmet Tuncer ise su anda torunlarinin perisan olduklarini, herkesin anne babasi yaninda oldugu zaman babalarini sorduklarinda yikildiklarini belirtti.

Acilarinin da dinmeyecegini söyleyen baba Tuncer, “Bu aci dinecek, unutulacak bir aci degil. Yatiyoruz, kalkiyoruz aklimiza geliyor. Devamli mezarindayiz. Yakalandigi için çok memnun olduk. Bayagi teselli olduk ama gereken cezayi çekmesi lazim. Gerekli cezayi devletimizin ona göstermesi lazim” dedi.

Kaynak: İHA