Ordu'da Egitim Adina Bir Ilk

Fatsa BILSEM tarafindan, Ordu’da ilk defa TÜBITAK 4004 Doga Egitimi ve Bilim okullari projesi açilisi yapildi.

Ordu'da Egitim Adina Bir Ilk
Fatsa BILSEM tarafindan yürütülecek olan TÜBITAK 4004 Doga Egitimi ve Bilim Okullari Projesi kapsaminda alaninda uzman akademisyen ve egitmenler, 26 üstün yetenekli ögrenci ile bes gün boyunca 24 etkilesimli atölye çalismasi gerçeklestirecek.

Fatsa Bilim ve Sanat Merkezi Türkçe Ögretmeni Volkan Odabas’in yürütücülügünü yaptigi, Fatsa Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri Ögretmeni Ali Kavci ve Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aydin’in uzmanligini yaptigi "Mavi ile Yesilin Kucaginda Dogami, Tarihimi ve Kültürümü Kesfediyorum" adli proje, 15. TÜBITAK Bilim ve Toplum Destek Programlari kapsaminda 121B902 numarayla destek almaya hak kazandi.

Ordu’da egitim adina bir ilki basaran Fatsa Bilim ve Sanat Merkezi, proje sürecinde Ordu Üniversitesi, Fatsa Belediyesi, Aybasti Belediyesi, Ordu Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Fatsa Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Fatsa Kaymakamligi, Fatsa Tarim ve Orman Müdürlügü, Fatsa Ziraat Odasi Baskanligi, Fatsa Devlet Hastanesi Bashekimligi tarafindan destekleniyor.

Projeyle Ordu ilinin Doga, Tarih ve Kültür hazineleri bünyesinde, Doga Bilimleri, Sosyal ve Beseri Bilimler, Tarimsal Bilimler kapsaminda Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Yason Burnu, Aybasti Persembe Yaylasi, Hoynat Adasi, Fatsa Kabakdagi Eko-Tarim ve Turizm Köyü, Fatsa Çiftçi Egitim Merkezi’nin yani sira; Fatsa Antik Cingirt ve Ordu Kurul Kalesi Yerleskeleri’nde alaninda uzman çogu akademisyen ve egitmenler öncülügünde doga egitimi ve bilim okullari faaliyetleri yürütülecek.

Projenin açilis etkinligine Fatsa Kaymakami Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, Ilçe Milli Egitim Müdürü Saygin Atinkaya,Fatsa Ziraat Odasi Baskani Haydar Gürsu, Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Beraat Sahin ve diger protokol üyeleri, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.

Katilimcilarin konusmalarinin ardindan, bahçede kurulan stantlar gezildi. Açilista konusma yapan Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, “Projenin Ordu’da bir ilk olmasi ve genis katilimli bir proje olmasi sebebiyle bu projeyi önemsiyoruz. Ilçemizde egitime belediye baskani seçildigimizden beri gerekli tüm destegi verdik ve vermeye de devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA