Eskisehir'de Yunus Emre Anildi

Eskisehir'de "2021 Yunus Emre ve Türkçe Yili" etkinlikleri kapsaminda anma programi düzenlendi.

Vali Erol Ayyildiz, Vilayet Meydani'nda düzenlenen Yunus Emre'yi anma etkinliklerinde yaptigi konusmada, sesine, nefesine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuldugunu belirterek, kibrin ve kinin boy vermedigi ve asla yesermedigi degerler dünyasinin sesi oldugunu kaydetti.

Eskisehir'in, iyiliklerin, güzelliklerin gelistigi ve kurulusun degerlerini bagrina basmis bir sehir oldugunu ifade eden Vali Ayyildiz, sunlari söyledi:

"Eskisehir'in kültür ve degerlerini ortaya çikaracak güzellikler üretmek gayreti içindeyiz. Eskisehir'e hizmet etmeyi mukaddes bir yük ve ibadet kabul ediyoruz. Zira, Eskisehir'e hizmet etmek bizim için ayni zamanda hikmetli nasihatleriyle Nasreddin Hoca'miza, huzurun mimarlari Seyh Sehabeddin Sühreverdi, Seyh Sucaeddin Veli, Aziz Mahmud Hüdayi'ye, destanlarla dolu hayatiyla Seyyid Battal Gazi'ye, davasinin esasi sevgi olan bir yönetim mirasinin manevi lideri Seyh Edebali'ye, 'Bize mana gerek dava gerekmez' diyen Yunus Emre'ye ve bu topraklarin bagrindan çikardigi daha nice degerlerine hizmet etmek demektir."

Vali Ayyildiz, Eskisehir Valiligi ve Eskisehir Yunus Emre Vakfi olarak Yunus Emre'yi bütün yönleriyle tanitmak, fikir ve düsüncelerinin yayginligi ve kaliciligini saglamak için çalismalara devam ettiklerini belirtti.

Toplumsal bütünlesmede Yunus Emre gibi degerlerin gönülleri baglamasini önemsediklerini vurgulayan Ayyildiz, "Bizim Yunus' ve 'Dünya Dili Türkçe' etkinliklerini himaye eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a sükranlarimizi arz ediyoruz. Yunus'un sesinin gür bir sekilde duyurulmasi için Kültür ve Turizm Bakanligimiz basta olmak üzere yüregini ortaya koyan yerel, ulusal ve uluslararasi tüm kuruluslara, 'Bizim Yunus'un iyi anlasilmasina katki sunan her yürege tesekkürü borç biliyoruz." diye konustu.

AK Parti Eskisehir Milletvekili Nabi Avci ise Birlesmis Milletler Egitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) vefatinin 700'üncü yili nedeniyle 2021'i "Yunus Emre'yi Anma Yili" ilan etmesi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in tensipleri ile 2021'in "Yunus Emre ve Türkçe Yili" ilan edilmesinin çok anlamli bir sentez olusturdugunu kaydetti.

Konusmalarin ardindan Vali Ayyildiz ve beraberindeki Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mustafa Önder, AK Parti Eskisehir Milletvekili Avci, MHP Eskisehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, AK Parti Il Baskani Zihni Çaliskan ile diger ilgililer halk egitim merkezleri tarafindan açilan sergileri ziyaret etti.

Kaynak: AA