Diyarbakir'da 'Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali' Basladi

Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügü Basrejisörü Bengisu Gürbüzer Dogru: 'Hem sezon açilisi hem de Diyarbakir'da 2 yildir ara verdigimiz festivalimizi yapacagimiz için heyecanliyiz' Diyarbakir Devlet Tiyatrosu Müdürü Ugur Çinar: 'Festival biletleri satisa sunduktan iki saat sonra tükendi'.

Diyarbakir'da "17'nci Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali", Izmir Devlet Tiyatrosunca "Yildizlarin Altinda" adli müzikalinin sahnelenmesiyle basladi.

Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügünce düzenlenen "Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali" bu yil 17'nci kez tiyatroseverle bulustu.

Diyarbakir Devlet Tiyatrosu Orhan Asena Sahnesi'nde Izmir Devlet Tiyatrosunca "Yildizlarin Altinda" adli müzikal ile baslayan festivalde, 6 farkli oyun sahnelenecek.

Levent Ulukut'un yönettigi "Yildizlarin Altinda" adli müzikalde, geçmisten bugüne Türk tiyatrosunun klasiklesmis müzikallerinden bir seçki, özel bir kolaj içinde derlenerek orkestra esliginde danslarla ve klasiklesmis oyunlari tekrar hatirlayarak en önemli bestecilerin sarkilari seyirciyle paylasildi.

Festival kapsaminda 23-24 Eylül'de Trabzon Devlet Tiyatrosunca "Korkut Ata", 25-26 Eylül'de Konya Devlet Tiyatrosunca "Kasetçi", 27-28 Eylül'de Van Devlet Tiyatrosunca "Erkek Gezegeni", 29-30 Eylül'de Antalya Devlet Tiyatrosunca "Ziyaretçi" ve 1-2 Ekim'de Ankara Devlet Tiyatrosunca "Asik Veysel" adli oyunlar tiyatroseverlerle bulusacak.

Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügü Basrejisörü Bengisu Gürbüzer Dogru, AA muhabirine, salgin sürecinde kapali alanlarda gösterimler durmasina ragmen açik alanlarda gösterimlerinin devam ettigini söyledi.

Kapali alanlarda yapamadiklari uluslararasi festivalleri yaz mevsiminde açik alanlarda gerçeklestirdiklerini anlatan Dogru, "Hem sezon açilisi hem de Diyarbakir'da 2 yildir ara verdigimiz festivalimizi yapacagimiz için heyecanliyiz. Tekrar seyircimizle bir araya gelecegiz." ifadelerini kullandi.

Festivalin yazarlari anmak için yapildigini aktaran Dogru, Türk eserleriyle eglenceli ve hüzünlü oyunlarla seyircileri bulusturacaklarini söyledi.

Dogru, "Sezonun açilisi bizim için çok heyecanli. Seyircilerimizi çok özledik. Yazin açik alanda seyircilerimizle bulustuk ama tekrar salonlarimizda saglik tedbirlerini alarak bir araya gelmek bizim için çok önemli." dedi.

- "Seyircimizin yogun ilgisi var"

Diyarbakir Devlet Tiyatrosu Müdürü Ugur Çinar ise festivali ve tiyatro sezonunu açtiklari için iki heyecani ayni anda yasadiklarini dile getirdi.

Salgin sürecinde seyircilerini çok özlediklerini kaydeden Çinar, "Festival biletleri satisa sunduktan iki saat sonra tükendi. Seyircimizin yogun ilgisi var. Bu ilgiyi özleme de bagliyorum. Diyarbakir seyircisi tiyatroyu çok seviyor ve sahipleniyor. Bütün sezonu sorunsuz bir sekilde devam ettirmeyi umut ediyoruz." ifadelerini kullandi.

- Izleyiciler mutlu

Izleyicilerden Rukiye Çalpan da sezon açildigi gibi hemen bilet aldigini ve tiyatroyu çok özledigini anlatti.

Uzun zamandir tiyatro sezonunun açilmasini beklediklerin belirten Çalpan, "Heyecandan oyundan bir saat öncesinden geldik. Oyunu sabirsizlikla bekliyorum. Diger oyunlar için de bilet aldim." diye konustu.

Ilke Sevval Boga ise tiyatro festivalinin tekrar baslamasindan dolayi heyecanlandigini ve hemen bilet aldigini aktardi.

Daha önce müzikal oyuna gitmedigini kaydeden Boga, söyle devam etti:

"Salon girisinde asi kartlarimiz kontrol edildi. Bosluklu koltuklarda oturacagiz. Sosyal mesafeye dikkat ederek oyunu izleyecegiz. Oyunlar tekrar basladigi için mutluyum. 2 yil boyunca salgindan dolayi tiyatroya gitmedim. Mutluyum ve özlemimizi giderecegiz."

Festival, 2 Ekim'e kadar sürecek.

Kaynak: AA