ABD, Rus Kripto Para Borsasina Yaptirim Uyguladi

ABD Hazine Bakanligi, ABD’nin Rusya merkezli kripto para borsasi SUEX OTC’ye yaptirimlar uyguladigini duyurdu.

ABD, Rus Kripto Para Borsasina Yaptirim Uyguladi
ABD Hazine Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, ABD’nin fidye yazilimi aktörleri için finansal islemleri kolaylastirmadaki rolü nedeniyle Rusya merkezli kripto para borsasi SUEX OTC’ye yaptirimlar uyguladigini kaydetti.

Bu eylemin, ABD’nin bir sanal para birimi borsasina karsi ilk yaptirimi oldugunu aktaran Bakanlik, "ABD’nin bugünkü eyleminde, ABD Hazine Bakanligi’nin Yabanci Varliklar Kontrol Ofisi’nin (OFAC) fidye yazilimi aktörleri için finansal islemleri kolaylastirmadaki rolü nedeniyle sanal bir para birimi olan SUEX OTC, Öz Düzenleyici Kurulus (SRO) atamasi yer aliyor. Bu eylem, sanal para birimi borsasina karsi ilk yaptirim tanimidir ve Federal Sorusturma Bürosu’nun (FBI) yardimiyla gerçeklestirilmistir" ifadelerini kaydetti.

Ayrica SUEX OTC’nin en az 8 fidye yazilimi türüyle ilgili yasa disi islemler gerçeklestirdigini ve tüm islemlerin yüzde 40’indan fazlasinin fidye yazilimi aktörleriyle iliskili oldugunu belirten Hazine Bakanligi, "SUEX, en az 8 fidye yazilimi türünden yasa disi gelirleri içeren islemleri kolaylastirdi. Bilinen SUEX islemlerinin analizi, SUEX’in bilinen islem geçmisinin yüzde 40’indan fazlasinin yasadisi aktörlerle iliskili oldugunu göstermektedir. SUEX, cezai fidye yazilimi aktörlerinin olusturdugu tehdide maddi destek saglamak için degistirildigi sekliyle 13694 sayili Yürütme Karari uyarinca belirlenmistir" dedi.

Kaynak: İHA