Yenice'de Meshur Kapya Biberi Hasadi Basladi

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde 10 bin dekar alanda üretimi yapilan Yenice kapya (kirmizi) biberin hasadi basladi.

Yenice'de Meshur Kapya Biberi Hasadi Basladi
Geçen yil kilosu 45 kurus olan salçalik kirmizi biberin fiyati bu yil 1 lira 60 kurusa çikmasi köylünün yüzünü güldürmedi.

Yenice ilçesinde 10 bin dekar alanda üretimini yaptiklari Yenice kirmizi biberinin hasadina basladiklarini söyleyen Resadiye Köyü Muhtari ve Biber Üreticisi Nuran Sen, “Yenice kapya biberi hasadina bugün basladik. Mart ayinda tohumu toprakla bulusturduktan sonra Mayis ayinda fideleri tarlaya dikmeye basliyoruz. Haziran, Temmuz ve Agustos aylarinda; sulama, gübreleme ve ilaçlama gibi bakimlarindan sonra Agustos ayi sonu her yil hasada basliyorduk aslinda. Bu seneki iklim sartlarindan dolayi Eylül ayinda basladik. Bildiginiz gibi Yenice kirmizi biberi cografi isaret belgesini de aldi. Bu sene geçen yila nazaran fiyatlar daha iyi. Tabi yaptigimiz masraflari degerlendirirsek karsilamiyor ama geçen yila göre fiyatlar daha güzel” dedi.

Davutköy’de kirmizi biber Üreticisi Mehmet Akkurt ise “Salçalik dökme kirmizi Yenice biberin kilosu 1 lira 60 kurus, çuvalli biberin kilosu 2 lira ile 2 lira 20 kurustan tüccarlar tarafindan aliniyor” diye konustu.

Kaynak: İHA