Beysehir'e Yangin Havuzu Yapiliyor

Konya'nin Beysehir ilçesinde muhtemel orman yanginlarina karsi kullanilmak üzere yangin havuzu yapimina baslandigi bildirildi.

Konya Orman Bölge Müdürlügü'nden konuyla ilgili yapilan yazili açiklamada, orman yanginlariyla mücadelede helikopter ve yangin söndürme arazözlerinin su ikmalini yapabilmesi için yangin havuzlarinin hayati bir önem tasimakta oldugu animsatildi.

Açiklamanin devaminda sunlara yer verildi:

"Böylece yangina müdahale süresinin kisalmasina, böylelikle daha erken ve yangina müdahale sikliginin artmasina olanak saglanacaktir. Beysehir Orman Isletme Müdürlügümüze bagli Yesildag Orman Isletme Sefligi Dumanli Yaylasi mevkisinde olasi orman yanginlarinda arazöz ve helikopterlerin etkin kullanimini saglamak ve yanginlarla daha etkin ve hizli mücadele edebilmek için yangin havuzu yapimi isine baslanilmis olup, yil sonuna kadar yapimi tamamlanacaktir."

Kaynak: AA