Arapgir'de Trekking Turu Düzenlendi

Malatya'da Firat Kalkinma Ajansi (FKA) tarafindan baslatilan, Firat Turu Projesi kapsaminda kentte gelen turistler Arapgir'de düzenlenen trekking turuna katildi.

FKA'dan yapilan yazili açiklamaya göre, Firat Turu Projesi öncesinde doga-kent entegre turizm rotalarinin olusturulmasi çalismalari kapsaminda Malatya ve Elazig illerinde yürüyüs rotalari belirlenerek, turistlerin gidecegi patikalarda iyilestirmeler ve isaretlemeler yapildi.

Proje kapsaminda bir turizm firmasi tarafindan düzenlenen trekking turuna Antalya ve Istanbul'dan gelen turistler alti günlük programla, Darende ilçesinde Tohma Kanyonu, Somuncu Baba Külliyesi ve Günpinar Selalesi, Akçadag ilçesinde Levent Vadisi Tümülüsleri ile Levent Vadisi Seyir Terasi, Arapgir ilçesinde ise Kutanli Peri Pacalari, Roma Yolu, Onar Köyü, Üzüm Baglari, Sülüklü Göl, Eskisehir Vadisi, Kaya Arasi Kanyonu, Meydan Köprüsü, Roma Köprüsü, Peri ve Göz gibi tarihi ve dogal güzellikleri içerisinde barindiran bölgelerde trekking gerçeklestirdi.

Malatya Valisi Aydin Barus, FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yogunlu ve Il Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Sisman da trekkinge katildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Barus, Firat Turu Projesi kapsaminda kente gelen ilk trekking tur kafilesiyle birlikte doga yürüyüsü gerçeklestirdiklerini söyledi.

Kentin dogasi, tarihi ve turistik mekanlariyla önemli bir turizm potansiyeline sahip olduguna isaret eden Barus, söyle devam etti:

"Ilimiz birçok medeniyete ev sahipligi yapmis topraklarda bulunuyor. Bu yüzden çok sayida tarihi eseri içerisinde barindiriyor. Ayrica kendine has dogasiyla trekking severlerinde güzel vakit geçirecegi rotalarimiz bulunuyor. Proje kapsaminda ilimize gelen misafirlerimize biz de bu gün eslik ettik. Kutanli Peri Bacalari ve Sultan Murat Yolu'nu içerisinde barindiran rotada dogal güzellikler içerisinde çok güzel bir yürüyüs gerçeklestirdik. Dag keçilerini gördük. Misafirlerimizle birlikte güzel bir gün geçirdik."

Kaynak: AA