Ulas'in Etli Pidesi Büyük Sehirlerde De Damaklari Tatlandiriyor

Sivas'in Ulas ilçesinde, Tecer Dagi eteklerinde yayilan hayvanlarin etlerinin kullanildigi, Zeron bugdayindan elde edilen hamurla yapilan etli pide, Ankara, Istanbul, Izmir ve Bursa gibi büyük sehirlerden de siparis ediliyor.

Muhsin Yazicioglu Caddesi'nde faaliyet gösteren firinin sahibi Hüseyin Günes, AA muhabirine, Türk Patent ve Marka Kurumundan Cografi Isaret Tescil Belgesi alan etli pidenin ragbet görmesinin kendilerini sevindirdigini söyledi.

Özellikle büyük sehirlerden telefonla etli pide siparisi aldiklarini anlatan Günes, özel ambalajladiklari etli pideleri sehirlerarasi yolcu otobüsleri ile Ankara, Izmir, Istanbul ve Bursa gibi illerde müstere ulastirdiklarini belirtti.

Bu kentlerden siparis veren vatandaslarin etli pideyi mikro dalga firinlarda isitarak tükettigini dile getiren Günes, "Özellikle hemsehrilerimiz böylece etli pidenin tadindan mahrum kalmiyor." dedi.

Tatilini Ulas'ta geçiren gurbetçilerin de etli pideye ilgi gösterdigini ifade eden Günes, bu yiyecegin yani sira firinlarinda ürettikleri katmer ve çörek için de yogun siparis aldiklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA