Terör Örgütünün Kaçirdigi Evladina 6 Yil Sonra Kavusan Sirnakli Aileden, HDP Önünde Halay

Anne Emine Üstek :' Çok sevinçliyim ve çok mutluyum. Gözü yasli ve çocuklarinin yolunu gözleyen diger annelerde en kisa zamanda evlatlarina insallah kavusur'

Sirnak’ta terör magduru aileler, Metin Üstek’in geçen hafta güvenlik güçlerine teslim olup 6 yil sonra anne babasina kavusmasini, HDP Il Baskanligi binasi önünde davul ve zurna esliginde halay çekerek kutladi.

PKK'li teröristlerce çocuklari daga kaçirilan ve yakinlarini terör saldirilarinda kaybeden Sirnakli kadinlar, sehit ve gazi aileleri ile sivil toplum kuruluslarinin kadin üyeleri, Sehit Üstegmen Mehmet Esin Caddesi'nde gerçeklestirdikleri yürüyüsün ardindan HDP Il Baskanligi binasi önüne geldi.

Ellerinde Türk bayraklari ve daga kaçirilan çocuklarinin fotograflari bulunan aileler, "Kahrolsun PKK, is birlikçi HDP", "Sehitler ölmez, vatan bölünmez", Kahrolsun PKK", "Kürt-Türk kardestir, ayrim yapan kallestir" sloganlari atti.

Daha sonra Metin Üstek'in ailesi de Sirnakli kadinlar ile birlikte davul zurna esliginde halay çekti.

Ogluna kavusmanin mutlulugunu yasayan Anne Emine Üstek, evladina kavusmasi için emek veren herkese tesekkür etti.

Ogluna kavustugu için mutlu oldugunu belirten Üstek," Oglumun fotografini son olarak buraya getiriyorum. Insallah bundan sonra evinde yani basimda olacak. Emegi geçen buradaki kadinlarimiza, güvenlik güçlerimizden Allah razi olsun. Çok sevinçliyim ve çok mutluyum. Gözü yasli ve çocuklarinin yolunu gözleyen diger annelerde en kisa zamanda evlatlarina insallah kavusur " diye konustu.

Diger annelerin evlatlarina çagrida bulunan Üstek, "Gelin annenize sicak yuvaniza kavusun. Ben bir anneyim ne kadar sevindim mutlu olduysam sizin anneniz de o kadar mutlu olacak. Bu isin sonu yok gelin." dedi.

Baba Ömer Üstek de 6 yildir yolunu gözledigi ogluna verilen mücadele sonunda kavustugunu söyledi.

Üstek, "Ogluma kavusmamizda vesile olan basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere Içisleri bakanimiza, buradaki kadinlara, güvenlik güçlerine tesekkür ediyorum. Allah hepinizden razi olsun. Diyarbakir’da evlat nöbetindeki ailelere buradan selamlarimi saygilarimi sunuyorum. Insallah bir an önce evlatlarina kavusurlar " dedi.

Sehit esi Aycan Bilir ise çocuklari zorla daga kaçirilan annelere destek vermek amaciyla eyleme katildigini dile getirdi.

Terörün pençesinden bir evladin daha kurtulmasi dolayisiyla mutlu oldugunu ifade eden Bilir, "Insallah diger annelerimizin de çocuklari böyle ailelerine kavusur, annelerimizin gözyaslari diner. Bizler Sirnakli kadinlar olarak bu davadan asla vazgeçmeyecegiz. Bir tek gencimizi daha PKK terör örgütüne yedirmeyecegiz" diye konustu.

Gelecege Isik Saçan Kadin Dernegi Baskani Hatice Atan da 10 Eylül’de baslattiklari eylemlerin bir hafta sonra 1. yilini dolduracagini söyledi.

Geçen hafta bir evladin annesine kavusmani heyecanla karsiladiklarini aktaran Atan, söyle konustu:

"Biz bahari birlikte yasayacagiz demistik. Gerçekten bugün bahari yasiyoruz. Biz burada bu bayrak dalgalansin diye mücadele veriyoruz. Anneler bir daha aglamasin diye mücadele veriyoruz. Kandil'e ve onun uzantilarina meydan okuyoruz. Emine teyze evladina kavustu. O kucaklasmaya biz de sahitlik ettik. Diger çocuklar da gelsin annelerine kavussun diye biz mücadelemizi sürdürmeye devam edecegiz. Bize inanlara ve destek olanlara tesekkür ediyoruz."

Atan, yarin Diyarbakir HDP Il Baskanligi önünde eylem yapan annelerin 3.yil dönümünde onlarin yaninda olacaklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA