Tenis Açiklamasi ABD Açik

Seribasi tenisçilerden tek erkeklerde Yunan Stefanos Tsitsipas, tek kadinlarda ise Belaruslu Aryna Sabalenka üst tura çikti.

Sezonun dördüncü grand slam turnuvasi ABD Açik'ta seribasi tenisçilerden tek erkeklerde Yunan Stefanos Tsitsipas, tek kadinlarda ise Belaruslu Aryna Sabalenka üst tura yükseldi.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen sezonun son grand slam turnuvasinin üçüncü gün maçlari tamamlandi.

Tek erkeklerde 3 numarali seribasi Tsitsipas, 2 saat 41 dakika süren mücadelenin ardindan Fransiz Adrian Mannarino'yu 6-3, 6-4, 6-7 ve 6-0'lik setlerle 3-1 maglup etti. Yunan tenisçi, üçüncü turda Ispanyol Carlos Alcaraz ile karsilasacak.

Tek kadinlarda 2 numarali seribasi Sabalenka, Slovenyali Tamara Zidansek'i 6-3 ve 6-1'lik setlerle zorlanmadan 2-0 yenerek üçüncü turda ABD'li Danielle Collins ile eslesti.

8 numarali seribasi Çek Barbora Krejcikova da 6-3 ve 6-1'lik setlerin ardindan ABD'li Christina McHale'yi 2-0'la geçerek turnuvada üst tura adini yazdirdi.

- Gauff'tan erken veda

Günün sürprizi ise ABD'li tenisçilerin maçinda yasandi. Turnuvanin gizli favorileri arasinda gösterilen henüz 17 yasindaki 21 numarali seribasi Cori Gauff, vatandasi Sloane Stephens'a 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti.

Turnuvanin dördüncü gününde, tek erkeklerde dünya 1 numarasi Sirbistanli Novak Djokovic, Hollandali Tallon Griekspoor'la, 4 numarali seribasi Alman Alexander Zverev ise Ispanyol Albert Ramos-Vinolas ile ikinci tur maçinda karsilasacak.

Tek kadinlarda ise dünya 1 numarasi Avustralyali Ashleigh Barty ile Danimarkali Clara Tauson, 4 numarali seribasi Çek Karolina Pliskova ile ABD'li Amanda Anisimova korta çikacak.
Kaynak: AA