Sanofi'de Üst Düzey Atama

Cem Öztürk, Sanofi Türkiye, Afrika ve Orta Dogu Baskani olarak atandi.

Sanofi'den yapilan açiklamaya göre, Öztürk, 2019 yilindan bu yana Sanofi Türkiye, Levant ve Iran Ülke Baskani olarak görev yapmaktaydi.

Atamayla birlikte Cem Öztürk, Türkiye, Iran ve Levant bölgesine ek olarak, Afrika ve Orta Dogu bölgesindeki ülkeler de dahil olmak üzere 63 ülkenin yöneticisi olarak görev yapacak.

Sorbonne Üniversitesi MBA yüksek lisans derecesine sahip olan Öztürk, kariyerine 2000 yilinda bankacilik sektöründe basladi. Sanofi bünyesine 2002'de katilan Cem Öztürk, sirasiyla bütçe kontrol uzmani, bütçe kontrol ve fiyatlandirma müdürlügü görevlerini üstlendi. Öztürk, 2007'de Romanya ve Moldovya'nin finans direktörü olarak atandi ve 4 yil boyunca görev yapti. 2011'de is operasyonlari mükemmelligi (BEX) direktörü olarak Türkiye'ye döndü. Sirasiyla eczane grubu satis ekibi, tedarik zinciri, hastane grubu kilit üniteler birimlerinin yönetim görevlerini yapan Öztürk, 2014 yilinda, uzman ve birinci basamak satis ve pazarlama direktörlügü ve jenerik ilaçlarin liderligine atanarak 300 kisilik bir ekibin sorumlulugunu üstlendi. 2015'te ise yurt disi görevlendirmesi ile Bangkok Yerlesik Reçeteli Ilaçlar (Rx) Genel Müdürü, Tayland ve Myanmar Ülke Baskani olarak atandi. Aralik 2016'da Tayland, Malezya, Singapur, Myanmar ve Brunei'nin de dahil oldugu TMS çoklu ülke organizasyonunu (MCO) kurdu.

Sanofi'ye katildigi günden itibaren sirketin yurt içi ve yurt disi organizasyonlarinda farkli liderlik görevlerini basariyla yürüten Öztürk, 2018'de Sanofi Türkiye Ülke Baskani ve Yerlesik Reçeteli Ilaçlar (Rx) Genel Müdürü olarak atanmisti. Öztürk'ün 2019'da sorumluluk alanina Levant bölgesi ve Iran da eklenmisti.

Kaynak: AA