New York Borsasi Yükselisle Kapandi

New York borsasi, günü yükselisle tamamladi.

Kapanista Dow Jones endeksi 130 puanin üzerinde deger kazandi ve yüzde 0,37 artarak 35.443,82 puana çikti.

S&P 500 endeksi yüzde 0,28 kazançla 4.536,95 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,14 artisla 15.331,2 puana yükseldi. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri kapanista bir kez daha rekora ulasti.

ABD'de haftalik issizlik maasi basvurularinin beklenenden fazla azalmasi sonrasi güne yükselisle baslayan endeksler, gün boyu pozitif bir seyir izledi.

Ülkede bugün açiklanan verilere göre, ilk kez issizlik maasi basvurusunda bulunanlarin sayisi 28 Agustos ile biten haftada 340 bine inerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin yogun sekilde hissedildigi 14 Mart 2020'den bu yana kaydedilen en düsük seviyeye geriledi.

Analistler, ABD'de isletmelerin yeniden açilmasinin ardindan Kovid-19 salginina iliskin devam eden endiselere ragmen is gücü piyasasinda toparlanmanin sürdügünü belirtti.

ABD'de yarin açiklanacak istihdam raporundaki tarim disi istihdam, issizlik ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin yatirimcilarin odaginda olduguna isaret eden analistler, istihdam raporunun ABD Merkez Bankasinin (Fed) para politikasinin gelecegine yönelik ipucu saglayabilecegini kaydetti.

Öte yandan, ABD'de dis ticaret açigi da temmuzda ithalattaki gerilemeyle aylik yüzde 4,3 azalarak 70,1 milyar dolara indi ve beklenenden fazla daralma gösterdi.

Ülkede fabrika siparisleri ise temmuzda yüzde 0,4 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçeklesti.

Kaynak: AA