Malazgirt'te Kur'an Kursu Temeli Atildi

Mus'un Malazgirt ilçesinde hayirseverlerin yapacagi Kur'an kursunun temeli törenle atildi.

Ilçede yasayan 80 yasindaki Refik Aldirmaz, Aksungur Mahallesi'nde 4-6 yas grubu çocuklar için yaptirilacak Kur'an kursunun insa edilecegi arsayi Türkiye Diyanet Vakfi'na bagisladi.

Arsada Kur'an kursu yapilmasi için düzenlenen temel atma törenine, Kaymakam Yigit Yasar Demirer, Malazgirt Müftü Vekili Bekir Irmak ve vatandaslar katildi.

Kaymakam Demirer, yaptigi konusmada, Kur'an kursunun yapiminda emegi geçen ve geçecek olan herkese tesekkür etti.

"Bugün burada temelini attigimiz Kur'an kursundaki gayemiz yüz yil sonrasini düsündügümüz ahlakli, vatanina bayragina ve dinine bagli nesiller yetistirmektir." diyen Demirer, söyle konustu:

"Kur'an kursumuzun arsasini bagislayan ve yapiminda büyük emek sarf eden Refik amcamiz ve çok kiymetli hayirsever vatandaslarimiza tesekkür ediyorum. Temelini atacagimiz Kur'an kursumuzun mahallemize, ilçemize ve ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum. Memleketimizin güzel ahlakla yetisen nesillere ihtiyaci var. Kur'an kursumuz da buna vesile olacaktir."

Arsasini bagislayan Aldirmaz ise 2 yil öncede mahallede kendi adina cami yaptirdigini animsatarak, Kur'an kursu için arsayi bagislamanin mutlulugunu yasadigini belirtti.

Dualarin ardindan kursun temeli atildi.

Kaynak: AA