'Katilim Genç Gelisim' Programi Çevrim Içi Basvurulari 7 Eylül'de Sona Erecek

Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Baskani Prof. Dr. Göksel Asan: 'Istanbul Finans Merkezi projesinin ve katilim finans alaninin insan kaynagi potansiyelini artirmak üzere uygulamaya koydugumuz Katilim Genç Gelisim programinin katilimcilar için önemli kariyer firsatlarina kapi açacagina inaniyorum' 'Önümüzdeki 5 yil içerisinde finansal sistem içindeki payini 2 kat artirmayi planladigimiz katilim finansin, gençler için önemli bir kariyer firsati oldugunu düsünüyorum'

Cumhurbaskanligi Finans Ofisi koordinasyonunda, faizsiz olarak faaliyet gösteren bankacilik, sermaye piyasalari, sigortacilik ve sosyal finans gibi alanlari kapsayan katilim finans sektöründe insan kaynagi potansiyelini artiracak "Katilim Genç Gelisim" yetenek ve sertifikasyon programina basvurular sürüyor.

Çevrim içi basvurulari 7 Eylül'de bitecek program kapsaminda, yetenek gelistirme ve sertifikasyon süreçleri ile katilim finans sektörüne nitelikli ve küresel rekabete açik yeni yetenekler kazandirilmasi hedefleniyor.

Basvuru süresinin tamamlanmasina kisa süre kala yogun ilgi gören ve kamuoyunda olumlu tepkilerle karsilasan programla, genç yeteneklere alaninda uzman egitmenlerle hem yerel hem de uluslararasi dinamiklere uygun nitelikli içerikler aktarilacak ve basarili katilimcilar finans sertifikalari almaya hak kazanacak.

- "Gençlerimizin projelerini hayata geçirme firsati da sunacagiz"

Programa iliskin bilgi veren Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Baskani Prof. Dr. Göksel Asan, sunlari kaydetti:

"Bu programi sadece çevrim içi bir egitim programi olarak düsünmemek gerekiyor. Program kapsaminda katilimci gençlerimize sektör duayenleri ve uzmanlarinca tecrübe aktarimlari yaninda gençlerimizin projelerini hayata geçirme firsati da sunacagiz. Katilim Genç Gelisim programinin sonunda gençlerimizin gelistirecegi projelere para ödülleri ile bu projeleri ticarilestirmek üzere mentorluk ve yatirimci danismanligi gibi destekleri de saglayacagiz.

Istanbul Finans Merkezi projesinin ve katilim finans alaninin insan kaynagi potansiyelini artirmak üzere uygulamaya koydugumuz Katilim Genç Gelisim programinin katilimcilar için önemli kariyer firsatlarina kapi açacagina inaniyorum. Önümüzdeki 5 yil içerisinde finansal sistem içindeki payini 2 kat artirmayi planladigimiz katilim finansin, gençler için önemli bir kariyer firsati oldugunu düsünüyorum."

- Program sonunda ilk 3 projeye özel ödül verilecek

Verilen bilgiye göre, programa üniversitelerin lisans son sinif, mezun veya yüksek lisans ögrencisi, 1 Ocak 1993 ve sonrasi dogan, finans alaninda kariyer hedefleyen, katilim finansa ilgi duyan tüm genç yetenekler basvurabiliyor.

Dersler, hafta sonlari ve çevrim içi olarak alaninda uzman egitmenler tarafindan interaktif bir sekilde gerçeklestirilecek. Basvuran adaylar, yapilacak genel yetenek sinavi sonuçlarina göre programa kabul edilecek.

Iki asamadan olusacak program sayesinde katilimcilar, global perspektifte ve yerel dinamiklere uygun, nitelikli egitim imkani elde ederek finans alaninda kariyer yapma imkani bulabilecek.

Ilk asamada, 1.000 kisilik yetenek seçimi ve egitimi gerçeklestirilerek "Katilim Finans Temel Egitimi Basari Sertifikasi" verilecek.

Ikinci asamada ise 100 kisilik yetenek seçiminin ve egitiminin tamamlamasiyla birlikte "Islami Finans Yetenek Basari Sertifikasi (Certified Islamic Finance Talent)" verilerek degerlendirme sürecinin sonunda gelisim programi tamamlanmis olacak.

Egitim süreci sonrasi genç yetenekler, katilim finans alanina özel projeler gelistirecek ve jüri tarafindan hayata geçirilmeye uygun görülen en basarili 3 projenin fikir sahipleri olan genç yetenekler ödüllendirilecek.

7 Eylül'de tamamlanacak çevrim içi basvurular sonrasi program takvimi, "11 Eylül-12 Eylül-genel yetenek sinavi, 13 Eylül-15 Eylül-aday seçimi, 18 Eylül-10 Ekim-1. sertifika programi, 16 Ekim-7 Kasim-2. sertifika programi, Aralik 2021-sertifika ve ödül takdimi" olarak açiklandi.

Kaynak: AA