Karabük'ten Kisa Kisa

Kamu-Üniversite-Sanayi Is birligi (KÜSI) Il Planlama ve Gelistirme Kurulu 2021 yili ilk toplantisi, Karabük Valiliginde gerçeklestirildi.

Vali Yardimcisi Muhittin Gürel baskanliginda yapilan toplantida, Karabük sanayisine iliskin politika ve stratejilerinin belirlenmesi, sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde duruldu.

Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Murat Inan ilin sanayi durumuyla ilgili sunum yaptiktan sonra Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsünden Dr. Yasin Akgül kurul üyelerine enstitüde bulunan test merkezi hakkinda tanitim ve bilgilendirme amaçli bir sunum gerçeklestirdi.

Toplantida cari açigin kapatilmasina destek vermek amaciyla ilin ihracat kapasitesinin artirilmasi, il genelinde ihtiyaç duyulan istihdam konusu, il özelinde ve ülke genelinde ithalati azaltmak amaciyla yapilabilecek is birligi çalismalari hakkinda fikir alisverisinde bulunuldu.

- Safranbolu'da dezenfeksiyon çalismasi

Safranbolu'da salgin önlemleri kapsaminda otobüsler dezenfekte ediliyor.

Belediye Baskani Elif Köse, amaçlarinin, insanlarin saglikli ve güvenli bir sekilde yolculuk etmelerini saglamak oldugunu belirterek, "Malumunuz yakinda okullar da açilacak. Çocuklarimizin ve gençlerimizin de otobüslerimizle yolculuk edeceklerini düsünerek, tüm tedbirleri aliyoruz. Halkimizin rahati ve sagligi bizim için her seyden daha önemli." ifadelerini kullandi.

Öte yandan 22. Uluslararasi Safranbolu Altin Safran Belgesel Film Festivali kapsaminda düzenlenen fotograf yarismasinda tarih degisikligi yapildigi, yeni düzenlemeye göre 2 Eylül'de yapilacak Seçici Kurul Toplantisinin 5 Eylül'e ertelendigi, finalistlerin 6 Eylül'de açiklanacagi bildirildi.

Kaynak: AA