ABD'de Dis Ticaret Açigi Temmuzda Yüzde 4,3 Azaldi

ABD'nin ihracati temmuzda yüzde 1,3 artisla 212,8 milyar dolara yükselirken, ithalati yüzde 0,2 azalisla 282,9 milyar dolara geriledi.

ABD'de dis ticaret açigi, temmuzda ithalattaki azalisla aylik yüzde 4,3 azalarak 70,1 milyar dolara indi ve beklenenden fazla daralma gösterdi.

ABD Ticaret Bakanligi, temmuz ayina iliskin dis ticaret verilerini açikladi.

Buna göre, ülkenin dis ticaret açigi, temmuzda bir önceki aya kiyasla yüzde 4,3 azalarak 70,1 milyar dolara geriledi.

Bu dönemde küçülme gösteren dis ticaret açiginin, 71 milyar dolar olmasi öngörülüyordu. Dis ticaret açigi, haziranda 73,2 milyar dolar olmustu.

Ülkenin ihracati, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 1,3 artarak 212,8 milyar dolar olurken, ithalati yüzde 0,2 azalisla 282,9 milyar dolara indi. ABD'nin ithalati haziranda 283,3 milyar dolar ile tüm zamanlarin en yüksek seviyesine ulasmisti.

- Ticaret açigi Çin ve Kanada ile azaldi, Meksika ile artti

ABD'nin bu dönemde iliskilerinin hassas oldugu Çin ve Kanada ile arasindaki ticaret açigi düsüs gösterirken, Meksika ile olan ticaret açigi artis kaydetti.

Ülkenin Çin ile olan ticaret açigi, söz konusu ayda bir önceki aya göre yaklasik yüzde 7 azalarak 25 milyar dolara düstü. ABD'nin Çin'e ihracati bu dönemde 13 milyar dolar olurken, ülkeden yapilan ithalat 38 milyar dolar olarak kaydedildi.

ABD'nin Kanada ile arasindaki ticaret açigi da temmuzda yaklasik yüzde 35 azalisla 3,6 milyar dolara geriledi. Ülkenin Meksika ile arasindaki dis ticaret açigi ise yaklasik yüzde 18 artisla 8,5 milyar dolara çikti.

Bu dönemde ABD'nin açik verdigi diger ticaret partnerleri arasinda Avrupa Birligi (18,1 milyar dolar), Japonya (6 milyar dolar), Almanya (5,6 milyar dolar), Italya (3,5 milyar dolar), Tayvan (3,4 milyar dolar), Hindistan (2,8 milyar dolar), Güney Kore (2,1 milyar dolar) ve Fransa (2,1 milyar dolar) yer aldi.

Kaynak: AA