Mudanya'da 19 Eylül Gaziler Günü Töreni

Bursa'nin Mudanya ilçesinde "19 Eylül Gaziler Günü" dolayisiyla tören yapildi.



Iskele Meydani'ndaki Atatürk Aniti'na çelenklerin birakilmasiyla baslayan programa, Mudanya Kaymakami Ayhan Terzi, Belediye Baskan Vekili Ali Polat, Cumhuriyet Bassavcisi Okan Kurtaran, Mudanya Muharip Gaziler Dernegi Baskani Halil Yilmaz ve ilçe protokolünün yani sira siyasi parti temsilcileri katildi.

Sahil Güvenlik Grup Komutanligindan Kidemli Basçavus Ümit Soykenar, törende yaptigi konusmada, "Biz askerler için vatan savunmasinda sehit ve gazi olmak süphesiz ki çok yüce bir kavramdir. Biliriz ki sehit nurlanmis, gazi onurlanmis askerdir. Vatanimizin her karis topragina kanlarini akitan, Türk tarihine adini altin harflerle yazdiran siz degerli gazilerimizin, bu ugurda can veren sehitlerimizin hatiralarini yüceltmek, sizlere minnet ve sükran duygularimizi ifade etmek bizlerin en büyük görevidir." dedi.

Kaymakam Ayhan Terzi ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra Muharip Gaziler Dernegi Mudanya Temsilciligini ziyaret etti. Burada gaziler tarafindan çiçeklerle karsilanan Terzi, Dernek Baskani Halil Yilmaz'a Türk bayragi hediye etti.

Kaynak: AA