Isparta'da Acil Servis Doktoruna Yumruklu Saldiri

Isparta Sehir Hastanesi Acil Servis bölümünde görevli doktor kalabalik yapilmamasi için uyarida bulununca bir hasta yakini tarafindan darp edildi. Olay sonrasi darp raporu alan doktor saldirgandan sikayetçi oldu. Saldiri ani güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi.

Isparta'da Acil Servis Doktoruna Yumruklu Saldiri
Olay saat 20.00 siralarinda Sehir Hastanesi Acil Servis’in çocuk bölümünde meydana geldi. Iddiaya göre, O.M., yakinlariyla birlikte oglu M.Y.M.’yi hastaneye getirdi. Bu sirada Dr. Baki Ünlü, kalabaliktan dolayi hasta yakinlarini ‘içeride kalabalik bir sekilde beklemeyelim’ diyerek uyardi. Bu uyarinin ardindan baba O.M., Dr. Ünlü’ye yumruklu saldirida bulundu. Olay sirasinda acil serviste beyaz kod alarmi verildi.

Güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle saldirgan olay yerinden uzaklastirildi.

Darp raporu aldi

Fiziksel saldiriya ugrayan Dr. Baki Ünlü, darp raporu alarak saldirgan hakkinda sikayetçi oldu. Polis tarafindan gözaltina alinan O.M.’nin emniyetteki islemlerinin sürdügü ögrenildi.

Saldiri güvenlik kamerasina yansidi

Öte yandan olay ani güvenlik kameralarina yansidi. Görüntülerde Dr. Baki Ünlü’nün odadan çiktiktan sonra O.M.’nin arkasindan geldigi ve yumruk attigi görülüyor. Saglik ve güvenlik görevlilerinin saldiriya müdahale etmesi de yine görüntülerde yer aliyor

“Her tür hukuki sürecin takipçisi olacagim”

Isparta Saglik Il Müdürü Dr. Mehmet Karaya, olayla ilgili yazili bir açiklama yapti. Karakaya açiklamasinda, “Bugün aksam saatlerinde Isparta Sehir Hastanesi Acil Servisinde görev yapan meslektasim Dr. Baki Ünlü’nün bir hasta yakini tarafindan darp edildigini üzüntüyle ögrendim. Fedakarca görevlerini ifa etmeye çalisan saglik çalisanlarimiza yönelik siddet veya hakaret içerikli tavir, davranis veya tutum karsisinda sessiz kalmayacagimi hatirlatir, olayin faili hakkinda her tür hukuki sürecin takipçisi olacagimi vurgulamak isterim. Saygilarimla” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA