Bu Tesis Kadin Girisimcilere Destek Olacak

Izmit Belediyesi tarafindan kadinlarin ekonomik ve sosyal hayatina destek olmasi amaciyla kurulan IZGIM düzenlenen törenle birlikte açildi.

Bu Tesis Kadin Girisimcilere Destek Olacak
Girisimci kadinlarin yeni is fikirlerini gelistirmesini saglamalarina ve üretimde katma deger olusturmalarina destek vermek amaciyla Izmit Belediyesince hayata geçirilen Kadin Girisimciler Merkezi’nin açilisi gerçeklesti. Kadina yönelik siddetin önüne geçilebilmesi, toplumsal cinsiyet esitliliginin saglanmasi, esitlikçi bir toplumsal yapinin insasi ve kadinlarin sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmasi için çalismalarin gerçeklestirilecegi IZGIM’in açilisina IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, Türkiye Kadin Dernekleri Federasyon Baskani Canan Güllü, milletvekilleri, siyasi parti il, ilçe baskanlari ve vatandaslar katildi.

Baskan Hürriyet açilista yaptigi konusmada kadinlara verilen desteklerin devam edecegini belirtti.



“Birçok kadin öncelikli çalismalar gerçeklestirdik”

Göreve geldikleri ilk andan itibaren kadin öncelikli çalismalar gerçeklestirdiklerini ifade eden Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, “Göreve geldigimizde özellikle kadinlar ve çocuklarin önceligimiz oldugunu söylemistik. Bütün projelerimizi, faaliyetlerimizi ve yapacagimiz isleri bu öncelik çerçevesinde olusturuyoruz. Atil olan Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü’müzü göreve gelir gelmez hemen hizmete geçirdik. Kadinlara girisimcilik anlaminda nasil destek verebiliriz diye düsündügümüzde, dikimevleri, çinar kadin kooperatifi, Izmit çarsisi ve e ticaret, anne taksi, gülümse bebek, kadin istihdami gibi birçok kadin öncelikli çalismalar gerçeklestirdik” dedi.



“Kadin, çocuk ve ailelerinin ihtiyaçlarina yönelik tüm çalismalar bu merkezde gerçeklestirilecek”

Açilan Kadin Girisimciler Merkezi ile birlikte bir çok konuda kadinlara destek verileceginin altini çizen Baskan Hürriyet, “Kadin Girisimciler Merkezi ile kadina yönelik siddetin önüne geçilmesi, toplumsal cinsiyet esitliliginin saglanmasi, esitlikçi bir toplumsal yapinin insasi ve kadinin sosyal, ekonomik hayata katilmasi için çalismalar yapacak bu merkez. Izmit’te yasayan, desteklenmesi gereken kadin, çocuk ve ailelerinin ihtiyaçlarina yönelik tüm çalismalar bu merkezde gerçeklestirilecek. Yine bu merkezde kadinlarin yeni is fikirlerinin gelistirilmesi saglanarak yeni is gelistirme döneminde destek sunulacak. Ekonomik yönden güçlenmeleri saglanmasi için de girisimcilik ofisleri yer aliyor bu merkezde. Kadinlarin ortak ofis, ekipman, yönetim, mali kaynaklara erisim ve teknik destek verilerek kadin girisimciligin büyümesine ve gelismesine yardimci olacak. Düzenli olarak egitimler, seminerler, sosyal ve hukuksal destek, ve kapasite güçlendirme egitimleri verilecek. Kadinlarin kendi kendine gelir olusturmalari amaciyla da özellikle mikro kredi imkanlarini yine bu merkezde vermis olacagiz. Özellikle projeleri olan ve kendi hesabina çalisan 5 kadin bir araya gelerek mikro kredi sayesinde bin ila 15 bin TL arasinda bu merkezin kredi imkanindan da faydalanabilecek. Evde üretim yapan kadinlara da satis üniteleri ile ev bütçelerine katki sunmalarina destek olacagiz. Çocuk, ergen bireysel ve aile danismanligi merkezinin ücretsiz olarak verecegimiz aile rehberlik merkezi var. Gerektiginde ölçek, anket, form ve çocuklar için oyun terapisi gibi birçok materyali kullanabilecek ailelere yönelik ücretsiz psikolog hizmeti bu merkezimizde ailelerimize verilecek. Gebe egitim sinifimizi olusturduk. Gerek ekonomik destek almak isteyen, gerekse sosyallesmek isteyen, sosyal alanda güçlenmek isteyen kadinlar merkezimizin hizmetinden rahatlikla faydalanabilecek” diye konustu.

Kaynak: İHA