Ardahan'da Gaziler Günü Kutlandi

Ardahan’da 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandi.

Ardahan'da Gaziler Günü Kutlandi
Valilik önündeki Atatürk anitina çelenk sunulmasiyla baslayan Ardahan’daki törenler, ögrencilerin siir okumasiyla devam etti. Ardahan Valisi Hüseyin Öner, gazilerin Türk milleti nezdinde önemli yeri oldugunu ifade ederek, "Bizler sehitlerimiz ve gazilerimizle gurur duyuyoruz. Onlarla övünecegiz, övünmeye devam edecegiz" dedi.

Ardahan Gaziler Dernegi Baskani Yener Göydemir de Türk milletinin cani pahasina da olsa aziz vatani korumasini bildigini söyledi.



Göydemir, ’’Ülkemizin toprak bütünlügü ugrunda vatan hainlerine karsi kahramanca mücadele eden asker, polis, sivil ve tüm Malul Gazilerin Seref Günüdür, Vatan savunmasinda Sehitler nurlanmis, gaziler onurlanmis askerdir. Sehit ve Gaziler topragi vatan, insani ulus yapan degerlerimizdir. 19 Eylül, Bu aziz vatana canini adayan kahramanlarin günüdür, bu anlamli gün Gaziler Günü olarak kutlaniyor, bu da devletimizin ve milletimizin gazilere verdigi önemin bir ifadesidir’’ dedi.

Törene, Vali Hüseyin Öner’in yani sira Garnizon Komutani Tuggeneral Berat Acar, Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir ve gaziler katildi.

Katilimcilar, daha sonra Il Özel Idaresi binasindaki Ardahan Gaziler Dernegi’ni ziyaret etti.
Kaynak: İHA