Transanatolia Rally Raid, Kars'ta Sona Erdi

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonunun destegiyle düzenlenen TransAnatolia Rally Raid, Kars'ta tamamlandi.

Eskisehir'deki Tarihi Odunpazari Bölgesi'nde düzenlenen seremonik start ile baslayip, 14 ilden geçen yarismacilar, 2 bin 300 kilometre yol kat ettikten sonra 8. günde Kars'ta bitis noktasina ulasti.

Zorlu etaplari olan TransAnatolia Rally Raid'e, Türkiye, Italya, Hollanda ve Ingiltere'den motorsporlari dünyasinin önemli isimleri katildi.

TransAnatolia Rally Raid macerasi, Kars Kalesi'nde gerçeklestirilen ödül töreniyle sona erdi.

Kars Vali Vekili Mehmet Zahid Dogu, Kars Gençlik ve Spor Il Müdürü Nedim Aslan, Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Serhat Kalkinma Ajansi (SERKA) Genel Sekreteri Ibrahim Tasdemir ve SERKA Turizm ve Çevre Birim Baskani Çagri Birol'un katilimiyla Kars Kalesi eteklerinde düzenlenen törende, dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Vali vekili Dogu, ödül töreninde yaptigi konusmada, farkli ülkelerden sporcularin 14 il geçerek Kars'a ulastigini aktararak, "Sporcular 2 bin 300 kilometre yol kat ederek dogunun incisi gazi Kars'imiza vardilar. Yarisma heyecanini yasamanin yani sira, hem ülkemizin hem de yaris güzergahindaki illerin tanitimina katki sunmayi amaç edinen TransAnatolia Rally Raid'in, Anadolu'nun Kafkaslar'a açilan kapisi, birçok medeniyete ev sahipligi yapan ve açik hava müzesi konumunda bulunan Kars'a da katki sunacagina inancimiz tamdir." ifadelerini kullandi.

Bu yil TransAnatolia'ya Türkiye, Italya, Hollanda ve Ingiltere'den 40 motosiklet, 19 otomobil, 4 SSV, 4 quad ve 3 kamyon olmak üzere 70 araç ile 96 yarisçi katildi.

Kars'ta tamamlanan yarismada sonuçlar söyle:

Motosiklet:

1. Alberto Bertoldi (Italya)

2. Cesare Zacchetti (Italya)

3. Michelle Cotti (Italya)

Quad:

1. Kadir Dagli

2. Mustafa Dagli

3. Rasim Akyali

Otomobil:

1. Federico Butto/Filippo Ippolito (Italya)

2. Murat Kamil Altun/Tuvana Sayar

3. Ahmet Tinkir/Ali Günpay

SSV :

1. Federico Butto/Filippo Ippolito (Italya)

2. Ertan Nacaroglu/Eray Yanpar

3. Barbaros Yangin/Ali Osman Kutanoglu

Kamyon:

1. Ramazan Yilmaz/Onur Sirimoglu

2. Murat Karahan/Mehmet Furkan Saylam

3. Marino Mutti/Mert Özgün

Kaynak: AA