Zülfü Livaneli Edebiyatseverlerle Bulustu

Bodrum Belediyesi ve Edebiyat Atölyesi Dergisi’nin ortak düzenledigi ‘Bodrum Edebiyat Atölyesi Günleri’ devam ediyor. Etkinlik kapsaminda düzenlenen Zülfi Livaneli söylesisinde Livaneli, Bodrumlulari ‘Ey özgürlük’ diyerek selamladi.

Zülfü Livaneli Edebiyatseverlerle Bulustu
Bodrum Belediyesi Edebiyat Atölyesi Dergisi is birligi ile, Bodrumlulara kültür-sanat söleni yasatmak amaciyla ‘Bodrum Edebiyat Atölyesi Günleri’ düzenliyor. 13 Eylül’de Sevket Sabanci Kültür ve Sanat Merkezi’nde Latife Tekin söylesisiyle baslayan etkinlikler, Sabanci Kültür ve Sanat Merkezi’nde Zülfi Livaneli söylesisi ile devam etti. Moderatörlügünü Baris Ince’nin yaptigi etkinlikte Zülfü Livaneli’nin son kitabi ‘Balikçi ve Oglu’ üzerine söylesi gerçeklestirildi.

Livaneli, söylesi sonunda izleyenleri ‘Ey özgürlük’ diyerek selamladi. Söylesiye Bodrum Belediye Baskan Ahmet Aras ve 200’e yakin edebiyatsever katildi.

Söylesi sonrasi konusma yapan Belediye Baskani Ahmet Aras, Livaneli’ye ‘’Iyi ki varsiniz, iyi ki dünyaya gelmissiniz, iyi ki Bodrum’a gelmissiniz’’ diye seslenerek söyle konustu:

‘’Sizin güzel, o anlamli sarkilariniz, Nazim’lari bizim hayatimiza tekrar sokmaniz; daha onun gibi niceleri, Theodorakis’leri, Maria Faranduri’leri o dostluk, o baris, o hosgörü iklimini bizim hayatimiza sokmaniz inanilmaz bir seydir. Bodrum hakkinda bir sey söylemistiniz, dediniz ki ‘Bu topraklari ve Bodrum’u neden çok seviyorlar biliyor musunuz? Çünkü bu topraklarda binlerce yildir yasayan medeniyetlerin ruhlari hala buralarda dolasiyor. Karialarin, Leleglerin, Bizanslarin, Romalilarin, Rodos sövalyelerinin, Osmanlilarin, atalarimizin ruhlari hala bu topraklarda dolasiyor ve bu aurayi ve ambiyansi yaratiyor’ demistiniz. Bu güzel söze çok büyük saygi duyuyorum ve bunu izlinizle her yerde kullaniyorum. Varliginiz çok önemli bizim için. Bizi, bütün dünyada aydinlik yüzünüzle temsil ediyorsunuz’’

Bodrum Edebiyat Atölyesi Günleri; Altay Öktem ile Siir Atölyesi, Doga Kilcioglu ile Sinema Atölyesi ve usta oyuncu Ercan Kesal’in katilacagi söylesi ile önümüzdeki günlerde de devam edecek.
Kaynak: İHA