SUBÜ, 3 Bin Ögrencisini Törenle Ugurladi

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), 2020-2021 yillarinda mezun ettigi 3 binden fazla ögrencisi için pandemi sebebiyle erteledigi mezuniyet törenini gerçeklestirerek ögrencilerini ugurladi.

SUBÜ, 3 Bin Ögrencisini Törenle Ugurladi
SUBÜ, 2020-2021 yillarinda mezun ettigi 3 binden fazla ögrencisi için pandemi sebebiyle erteledigi mezuniyet törenini gerçeklestirerek ögrencilerini ugurladi. Esentepe kampüsü içerisinde bulunan Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumunda mezunlar için tören düzenlendi.

Düzenlenen törene, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, AK Parti Sakarya Milletvekili Çigdem Erdogan Atabek, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Baskani Nuri Koçer, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Bassavcisi Ergül Yilmaz, Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, AK Parti Sakarya Il Baskani Yunus Tever, Sakarya Barosu Baskani Ilknur Ebiz Yildiz, akademisyenler ve aileler katildi.

Tören mezun olmaya hak kazanan ögrencilerin kortej geçisiyle basladi.

Törende konusan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Üniversitemizin en önemli farklarindan birisi ’üniversite-is dünyasi is birliginin kilit noktasini onlar teskil ediyor. Bugün buradaki bütün mezunlarimiz önceki dönemlerinde sizlerin yaninda çalisiyorlardi. Bu üniversitemizin en önemli farki. Dolayisiyla is dünyasi, mezunlarimiza daha ögrenciyken kucak açtiniz, onlara sahip çiktiniz, is deneyimi kazanmalarini sagladiniz hatta is verdiniz ekmeginizi bölüstünüz. Sizlere de ayri ayri tesekkür ediyoruz" dedi.

Öncüsü olduklari +1 egitim modelinin ögrencileri is hayatina bir adim önde baslattigini aktaran Saribiyik, bugün yaklasik 3 bin ögrenciyi mezun etmenini gururunu yasadiklarini ifade ederek, “Yillar sonra dönüp baktiginizda okulda bir hocadan duydugunuz bir cümlenin ya da +1 uygulamali egitiminiz esnasinda is yerinde yasadiginiz bir deneyimin size nasil yol gösterdigini göreceksiniz. Öncüsü oldugumuz ’+1 egitim modeli’ sizi is hayatina bir adim önde baslatti. Bu model sizleri, is dünyasinin ihtiyaci olan is gücü ile bulusturdugu gibi kendi isini kurmak isteyenlere de sahayi tanima firsati verdi. Iste buna ’kazan kazan’ diyoruz, yani hep birlikte kazançli çikiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA