Posbiyik, Gaziler Günü'nü Kutladi

Zonguldak’in Eregli Ilçe Belediye Baskani Halil Posbiyik, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayimladi. Gazilere karsi herkesin sorumlulugunun bulundugunu belirten Baskan Posbiyik, “Vatan size minnettar” dedi.

Posbiyik, Gaziler Günü'nü Kutladi
Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik, , TBMM tarafindan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvaninin verilisinin 100. yildönümünde Gaziler Günü’nü kutladi.

Baskan Posbiyik, mesajinda su görüslere yer verdi:

“Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra 19 Eylül 1921’de, TBMM tarafindan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvaninin verilisinin 100. yildönümünde kentimizdeki siz degerli gazilerimiz ve sehit aileleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum.

Sanli tarihi boyunca, tüm zorluklara karsi hür yasamayi, bagimsizlik ve istiklalini cani pahasina korumayi ilke edinen aziz milletimiz, bu ugurda sehit ve gazi olmayi büyük bir onur ve gurur kaynagi saymis, bu fedakârligin karsiliginda girdigi her mücadeleden zaferle çikmistir.

Gazilerimiz, ülkemizin her karis topraginda, vatanini, bayragini ve kutsal degerlerini korumak ve savunmak için en güç kosullarda bile canlarini ortaya koymaktan çekinmeyen milletimizin medari iftihari, vatanseverligin ve kahramanligin yasayan abideleridir.

Türkiye Cumhuriyeti, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, tüm kahramanlarin, sehitlerin ve gazilerin bugünkü kusaklara armagani ve emanetidir.

Bir ülke düsününki sehitlerini anmaz, gazilerine gereken saygiyi göstermezse o ülke birligini, beraberligini ve vatan sevgisini kaybeder. Ülkemizin yarinlari olan genç nesillerin, vatanseverlik ve kahramanlikla bu ülkeye sahip çikmaya devam edeceginden hiç kusku duymuyorum.

Bizlerin en önemli sorumlulugu, fedakarliklarin en büyügünü yapan gazilerimiz için saygi duymak, sorunlarina duyarlilikla yaklasmak, yasam kosullarini iyilestirmek ve hakli isteklerinin karsilanmasi için çaba göstermektir. Kdz. Eregli Belediyesi olarak bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da gazilerimizin ve sehit ailelerimizin yaninda olmayi sürdürecegiz.

Bu duygularla basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaslarini, sehitlerimizi ve gazilerimizi saygi, sevgi ve rahmetle aniyor hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte saglikli ve huzurlu bir yasam diliyorum.”
Kaynak: İHA