Ordu Kano Park'ta Dev Organizasyon

Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan insa edilen Durgun Sporlari Merkezi ve Kamp Alani, ilk sporcularini agirlayarak büyük bir organizasyona ev sahipligi yapti.

Ordu Kano Park'ta Dev Organizasyon
Düzenlenen yarislara Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Türkiye Kano Federasyonu Baskani Alper Cavit Kabakçi, sporcular ve çok sayida sporsever katildi.

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in büyük emek vererek hayata geçirdigi Ordu Durgun Su Sporlari Merkezi ve Kamp Alani ilk sporcularini agirladi. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Türkiye Kano Federasyonu Baskani Alper Cavit Kabakçi tarafindan verilen startla yarislara baslandi. 13 ilden gelen 27 kulüp ile 187 sporcu çesitli kulvarlarda kiyasiya rekabet etti. Nefes kesen mücadelelere sahne olan yarislara ilgi ise yogun oldu.

“Sifirdan bir tesis kurarak Ordu’muza, Türkiye’ye ve dünyaya hediye ettik”

Büyük bir organizasyona ev sahipligi Ordu Durgun Su Sporlari Merkezi ve Kamp Alani’nda gelecegin sampiyonlarini yetistirilecegini söyleyen Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Sifirdan bir tesis kurarak burayi Ordu’muza, Türkiye’ye ve dünyaya hediye ettik. Hepimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Baskan Güler söyle konustu:

“Sifirdan bir tesis kurarak burayi Ordu’muza, Türkiye’ye ve dünyaya hediye ettik. 13 ilden 27 kulübün 187 sporcusuyla bugün burada büyük bir rekabetle yarislar düzenlendi.

Bu örnek tesiste çok degisik sporlarda yapilacak. Ayni zamanda burasi bir kamping sahasi. Buradaki karavanlarla da çok güzel bir zenginligi hizmete sokuyoruz. Hem atletizm hem durgun su sporlari burada yapilabilecek. Burada gelecegin sampiyonlarini yetistirecegiz. Insallah Türkiye’mizden dünya sampiyonlari da çikarirlar diye ümit ediyorum. Tesisimizin resmi açilisini daha sonra yapacagiz. Hepimize hayirli olmasini diliyorum.”

“Donanimiyla bu parkur Türkiye’de tek”

Türkiye Kano Federasyonu Baskani Alper Cavit Kabakçi, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ortaya koydugu vizyon ile bu tesisin hayata geçirildigini ifade etti.

Federasyon Baskani Kabakçi sözlerine söyle devam etti:

“12 Temmuz 2019’da sayin bakanimizi ziyaret ettigimizde Ordu’yu su sporlariyla bulusturmak istedigini, yeni barbaroslar, Piri Reisler çikartacagini söylemisti. Bizler de çok heyecanlanmistik, Ordu’yu karis karis gezdik. Durgun su sporlari için özellikle buranin çok uygun oldugunu bahsettik. Sayin bakanimizin ortaya koydugu vizyonla bugün burada ilk yarisimizi gerçeklestirdik. Bunun mutlulugunu yasiyoruz. Burada güzel bir katilim var. Ben tüm katilimcilar adina federasyonumuz adina, camiamiz adina sayin bakanimiza sükranlarimi sunuyorum. Gelecek sene yapacagimiz sampiyonalarda büyük bir katilim olacagini düsünüyorum. Bu parkur Türkiye’de tek olan bir parkur. Hem parkur hem kayikhane hem sosyal donati alanlariyla Türkiye’de su an da tek bir parkur. Sehrin içinde en ulasabilir bir parkur.”
Kaynak: İHA