Gerze'deki Otelin Yurt Olma Durumu

Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Sinan Aksu, Gerze ilçesine gelerek KYK yurdu ile ilgili Otel Geruze’de incelemelerde bulundu.

Gerze'deki Otelin Yurt Olma Durumu
Bakan Aksu yaptigi açiklamada Kastamonu Bozkurt, Abana, Türkeli, Ayancik ilçelerinin ardindan Gerze’ye geldiklerini, buradan da Boyabat ilçesine geçeceklerini söyledi.



Gerze Belediye Baskani Cevat Sensoy’un daveti kapsaminda Gerze’ye gelerek üniversite ögrencileri için Gerze Belediyesine ait Otel Geruze’de incelemelerde bulunduklarini belirten Aksu, daha sonra Gerze Belediye Baskani ile konunun detaylarini görüseceklerini, Otel Geruze’nin Kredi ve Yurtlar Kurumuna tahsis edilerek ögrenci yurdu olmasi noktasinda teknik ekibin degerlendirmelerde bulunacagini ve konu ile ilgili karar verilebilecegini söyledi.



Yetkililer Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksek Okulunda 10 program oldugunu ve bu programlarda 1000 ögrencinin kaydi bulundugunu ama 800 ögrencinin bu programlara devam ettigini kaydetti.

Yetkililer Gerze’de Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait bir yurdun bulunmamasi sebebiyle çok sayida ögrencinin kaydini dondurarak okula gelmedigini belirtti.

Kaynak: İHA