Borsa Günü Yükselisle Tamamladi

Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,10 deger kazanarak günü 1.419,43 puandan tamamladi.

BIST 100 endeksi, önceki kapanisa göre 1,39 puan artarken, toplam islem hacmi 12,8 milyar lira seviyesinde gerçeklesti.

Bankacilik endeksi yüzde 0,65 deger kaybederken, holding endeksi yüzde 0,72 deger kazandi. Sektör endeksleri en fazla kazandiran yüzde 2,34 ile ulastirma, en çok kaybettiren ise yüzde 2,69 ile KOBI Sanayi oldu.

Analistler, yeni tip koronavirüs salgininin küresel ekonomik toparlanmaya etkilerine iliskin endiseler ve para politikalarinin seyrine yönelik belirsizliklerle pay piyasalarinda yön arayisinin öne çiktigini söyledi.

Haftaya yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi'nin (TCMB), Para Politikasi Kurulu toplantisinda açiklayacagi faiz karari, tüketici güven endeksi ve sektörel güven endeksleri, yurt disinda ise ABD Merkez Bankasi, Ingiltere Merkez Bankasi, Japonya Merkez Bankasinin faiz kararlari ve dünya genelinde açiklanacak Satinalma Yöneticileri Endeksi (PMI) basta olmak üzere yogun veri gündeminin takip edilecegini belirten analistler, teknik açidan BIST 100 endeksinde 1.390 seviyesinin destek, 1.430 puanin direnç konumunda bulundugunu bildirdi.

TCMB Para Politikasi Kurulu toplantisina iliskin AA Finans'in beklenti anketine katilan ekonomistlerin büyük çogunlugu bir hafta vadeli repo ihale faiz oraninin (politika faizi) sabit birakilacagini tahmin ediyor.

Ekonomistlerin yil sonu politika faiz oranina iliskin beklentilerinin medyani ise bir önceki anket dönemine göre 50 baz puan artarak yüzde 18 oldu.

Kaynak: AA