Bolu'da 4,5 Milyon Lira Bütçeli Dere Islah Çalismasi Tamamlandi

Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin: 'Yöremizdeki ve bölgemizdeki sel, taskin tehlikesi tasiyan her ilçemizde, beldemizde gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz ve alacagiz' 'Nasip olursa 15 Ekim, Bolu'nun Karadere sulari ile bulusma günü. Bolu'nun hayali olan bir isi gerçeklestirmis olacagiz.'

Bolu merkeze bagli Çaygökpinar ve Gökpinar köylerine yapilan 4,5 milyon lira bütçeli dere islah çalismalarinin tamamlanmasi nedeniyle tören düzenlendi.

Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin, Çaygökpinar köyünde düzenlenen törende yaptigi konusmada, yöreyi taskindan koruyacak projenin hayata geçmesinin mutlulugunu yasadiklarini söyledi. Yörede önemli bir hizmeti gerçeklestirdiklerini belirten Metin, "Yöremizdeki ve bölgemizdeki sel, taskin tehlikesi tasiyan her ilçemizde, beldemizde gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz ve alacagiz." seklinde konustu.

Fatih Metin, ayrica Bolu'da musluklardan kaynak suyu kalitesinde su akmasi amaciyla Devlet Su Isleri ve Bolu Belediyesince yapilan Karadere Sulari Projesi'nde de sona yaklasildigini belirterek "Nasip olursa 15 Ekim, Bolu Karadere sulari ile bulusma günü. Bolu'nun hayali olan bir isi gerçeklestirecegiz. 15 Ekim'de deneme su verme islemine baslayacagiz. 10 gün sürecek. Insallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'na da açilisini yapacagiz." dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit ise yörede önemli yatirimlar yapildigini ve çiftçilerin desteklerden yararlandigini söyledi.

Törenin ardindan Bakan Yardimcisi Metin ve beraberindekiler, bir süre önce Gökpinar köyünde yangida evleri kullanilamaz hale gelen 3 aileyi ziyaret etti.

Kaynak: AA