Bitlis'te 100 Yatakli Devlet Hastanesi Hizmete Açildi

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yapimi tamamlanan 100 yatakli devlet hastanesi törenle hizmete açildi.

Hastanenin açilisinda konusan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, uzun ugraslar sonucunda tamamlanan hastane binasinin hayirli olmasini diledi. Hastanenin bes yildizli otel konforunda oldugunu belirten Kiler, sunlari kaydetti:

"Yapilacak atamalarla 28 brans hekimimiz burada olacak. 2002'de 18 olan ebe, hemsire sayisi su an 90'dir. Ahlat saglik sisteminde çalisan personel sayisi 36’ydi, simdi 260 personelle saglik ordusuyla hizmet veriyoruz. Ahlat'imiz için çalisiyoruz. Cumhurbaskani'mizin da talimatlariyla insallah Ahlat'i daha güzel hizmetlerle de bulusturacagiz."

AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Tasar de hizmetin açilisinda bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek "Ahlat'a her sey yakisir. Bu hastanenin yapilmasi bastan beri çok mesakkatli oldu. Ama bu isin arkasini birakmayarak istedigimizi söyledik. Çok sükür bugün açilisi da bizlere nasip oldu." seklinde konustu.

Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban da hastanenin açilmasinda emegi geçen herkese tesekkür ederek hayirli olmasini diledi.

Konusmalarin ardindan hastanenin açilisi yapildi.

Programa, Kaymakami Fikret Dag, Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, Bitlis Il Saglik Müdürü Koray Okur, Ahlat Devlet Hastanesi Bashekimi Doktor Feridun Ibrahim, Hastane Müdürü Nevzat Isikgör, Bitlis Il Genel Meclisi Baskani Cemalettin Kinç, AK Parti Bitlis Il Baskani Engin Günceoglu ve AK Parti Ahlat Ilçe Baskani Oguz Atilgan katildi.

Kaynak: AA