Transanatolia Rally Raid'de Sürücüler Erzurum'a Ulasti

TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpinar: 'Bu sene çok heyecanli gidiyor çünkü hem motosiklet hem de otomobil kategorisinde ciddi bir rekabet var'.

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonunun destegiyle düzenlenen ve Eskisehir'den baslayan TransAnatolia Rally Raid'de sürücüler Erzurum'a geldi.

Eskisehir'den baslayarak Kars'a uzanan 2 bin 300 kilometrelik rotanin altinci gününde yarismacilar, Erzincan'daki Refahiye Dumanli Tabiat Parki'nda aldigi startin ardindan 339 kilometre yol yaparak Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ne ulasti.

Yarisin yedinci günü olan yarin Palandöken Kayak Merkezi'nden saat 08.00'de start alacak yarismacilar, 293 kilometrelik etabi Kars'in Sarikamis ilçesinde sonlandiracak.

Bu yil TransAnatolia'ya Türkiye, Italya, Hollanda ve Ingiltere'den 39 motosiklet, 19 otomobil, 4 SSV, 5 Quad ve 3 kamyon olmak üzere 70 araç ve 96 yarisçi katiliyor.

TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpinar, AA muhabirine, bu yil 11'ncisini düzenledikleri TransAnatolia parkurunun Eskisehir'den baslayip Kars'ta bitecek sekilde planlandigini belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bütün önlemleri alarak organizasyonu devam ettirdiklerini dile getiren Büyükpinar, orman yanginlari ve Kovid-19'un katilimi etkiledigini söyledi.

Yarislarin önemine dikkati çeken Büyükpinar, "Bu sene çok heyecanli gidiyor çünkü hem motosiklet hem de otomobil kategorisinde ciddi bir rekabet var. Dünyanin farkli ülkelerinden sporcularimiz var. Italyan sporcularla Türk sporcularin otomobilde saniyelerle olan bir rekabeti var. Günde 300-400 kilometre yol yapip, aralarinda 10-15 saniye farkla finise geliyorlar. Motosiklette de Italyan bir sürücünün önderliginde gidiyor yaris fakat Türk sürücüler de ilk üçte yerlerini muhafaza etmeye çalisiyor. Bu sene yarislari izlemesi ve seyretmesi çok keyifli oluyor." ifadelerini kullandi.

Yarisçilardan Mert Becce ise küçük yaslardan itibaren motor sporlarinin içinde bulundugunu, 6 kere katildigi organizasyonda 2 kez birinci oldugunu, bu sene de kazanip üçlemek istedigini aktardi.

Kaynak: AA