Sariyahsi'deki 'Belediyede Darp' Iddiasi

Sariyahsi Belediye Baskani Fatih Ünsal, belediye binasina gelen bir vatandasi çalisanlariyla birlikte darbettigi iddialarinin gerçegi yansitmadigini, tartisan taraflari ayirmaya çalistigini açikladi.

Ünsal, sosyal medyada ve bazi basin yayin kuruluslarinda görüntüleri yayimlanan olaya iliskin yaptigi yazili açiklamada, haberlere konu olayin 16 Nisan 2020 tarihinde meydana geldigini ve olaya iliskin hukuki sürecin devam ettigini belirtti.

Olayla ilgili yargilama sürecinin Sereflikoçhisar 1. Asliye Ceza Mahkemesinde sürdügü bilgisini veren Ünsal, söyle devam etti:

"16 Nisan 2020 günü makam odasinda toplanti halinde oldugumuz sirada disaridan gelen gürültü ve sesler üzerine odama davet ettigim, oldukça agresif tavirlar sergileyen sahsin problemini dinleyerek çözüm odakli yaklastigim halde kendisi bir türlü sakinlesmeyerek hiddetli bir biçimde odamdan çikmistir. Akabinde de belediye binasi içerisinde gerek sahsima gerek makamima gerekse de belediye personeline yönelik sinkafli cümleler ile saldirgan tavirlar sergilediginin ve belediye binasindan çikmaya direnerek belediye personeline zorluk çikardiginin tarafimiza iletilmesi üzerine, sirf sahsi sakinlestirmek maksatli disari çiktigimda, zabita müdürünün parmagini kirdigini, makam soförünün dudagini patlattigini görmem üzerine, araya girerek taraflari ayirmak maksatli müdahale etmeye çalistigim halde sakinlesmeyerek saldirganca tavirlarinin siddetini arttiran sahsin iyi niyetli olmadigi, belediye binamiza gelisinin planli ve provokatörce bir eylem oldugu asikardir."

Söz konusu vatandasin tavirlari dolayisiyla belediye avukatlarinin baslattigi hukuki süreçte "sanik" sifatiyla yargilandigini aktaran Ünsal, olaya istirakinin "öfkeli ve saldirgan vatandasi sakinlestirmeye ve belediye personeli ile sahis arasina girerek vakayi sonlandirmaya çalismaktan" ibaret oldugunu, yargi mercileri önünde de taniklik görevini yerine getirdigini ifade etti.

Ünsal, olaya iliskin yaniltici haberlerle sahsini ve partisini yipratma gayretinde olan kisi ve kurumlar hakkinda hukuki süreç baslatacagini bildirerek, "Vakanin üzerinden 1,5 yil gibi uzun bir müddet geçtikten sonra bu sekilde gündeme getirilmesinin de tamamen sahsimi, makamimi ve partimi karalama ve yipratma gayreti içerisinde olan sahislarin kötü niyetli yaklasimlari neticesi oldugunu belirtirim." ifadesini kullandi.

- CHP Il Baskani Ertürk'ün açiklamasi

???????CHP Aksaray Il Baskani Ali Abbas Ertürk de konuya iliskin partisinin il baskanliginda yaptigi basin açiklamasinda, konunun yargi sürecinde oldugunu hatirlatarak, "Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun bu konuda ne yapacagini merak ediyoruz. Sayin Bakanim, bu görüntülerden sonra bu belediye baskanini açiga alacak misiniz? Yoksa bu belediye baskani ile çalisma ayibini tasimaya devam edecek misiniz?" dedi.

Ertürk, "Çok kiymetli cumhuriyet savcilarina sesleniyorum; mahkemeyi yaniltmak var, delil karatmak var, bir vatandasi darbetmek var. Bu görüntülerden sonra adil bir sekilde vicdanli karar verebilecek misiniz?" diye konustu.

Kaynak: AA