GÜNDEM ÖZETI / 16 Eylül 2021

ANADOLU AJANSI.



Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, belediyeyi ve esnafi ziyaret edecek, muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelecek. Kiliçdaroglu, Lüleburgaz ilçesinde Romanlarla bulusacak ve Balkan Göç Aniti'nin açilisina katilacak.

(Kirklareli/10.30-15.30)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Bakanlik Konferans Salonu'nda düzenlenecek 278 sehit yakini, gazi ve gazi yakininin atama törenine katilacak.

(Ankara/15.00)

2- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Diyadin ilçesi ile Agri merkezde esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Agri/10.15/12.00)

EKONOMI FINANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsaminda düzenlenen TÜBITAK Insansiz Hava Araçlari Yarismalari'ni takip edecek.

(Bursa/14.00)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Cevizli Mahallesi Ziyareti, Yikilan Otogar Köprüsü'nde Yapilan Çalismalari Inceleme, Koordinasyon Toplantisi, Küçük Sanayi Sitesi ve Esnaf ziyaretlerinde bulunacak.

(Sinop/11.00-12.00-12.30-14.15-14.45)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, temmuz ayina iliskin konut fiyat endeksi ile özel sektörün yurt disindan sagladigi kredi borcunu ve haftalik para ve banka istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Iklim Diyalogu Toplantisi'na katilacak.

(Brüksel)

2- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati Kültür Bakanlari Daimi Konseyi 38. Dönem Toplantisi'na istirak edecek.

(Hive)

3- Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, G20 Dönem Baskani Italya'nin ev sahipliginde düzenlenecek G20 Ülkeleri Tarim Bakanlari Toplantisi'nin öncesinde gerçeklestirilecek "Sürdürülebilir Tarim" konulu foruma katilacak.

(Floransa)

4- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara)

GÜNCEL

1- MIT operasyonuyla Türkiye'ye getirilen FETÖ'nün sözde Orta Asya sorumlusu Orhan Inandi, Ankara 23. Agir Ceza Mahkemesinde hakim karsisina çikacak.

(Ankara/09.30)

2- Eski istihbaratçi Enver Altayli'nin da aralarinda bulundugu 3 sanigin FETÖ'ye iliskin "silahli terör örgütü yöneticisi olmak", "silahli terör örgütüne üye olmak" ve "siyasi ve askeri casusluk" suçlamasiyla yargilanmasina Ankara 16. Agir Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

3- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda Galatasaray, Italya'nin Lazio takimini konuk edecek; D Grubu'nda Fenerbahçe deplasmanda Almanya'nin Eintracht Frankfurt takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/19.45/Frankfurt/22.00)

- Avrupa Ligi'nde ilk maç haftasi toplam 15 karsilasmayla tamamlanacak.

2- TFF 1. Lig'de 5. hafta mücadelesi Ankara Keçiörengücü-Beypiliç Boluspor, Kocaelispor-Balikesirspor ve Istanbulspor-MKE Ankaragücü maçlariyla sona erecek.

(Ankara/17.00/Kocaeli/17.30/Istanbul/20.00)

3- A Milli Kadin Futbol Takimi, 2023 Dünya Kupasi Elemeleri H Grubu'ndaki ilk maçinda Bahçesehir Okullari Stadi'nda Portekiz'i konuk edecek.

(Alanya/19.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA