Türkiye Ulusal Ajansi Baskani Astarci, Hibe Programlari Ve Projeleri Bilgilendirme Toplantisina Katildi

Türkiye Ulusal Ajansi Baskani Ilker Astarci, Aksaray Valiligi himayesinde düzenlenen Avrupa Birligi (AB) Erasmus+ Hibe Programlari ve Projeleri bilgilendirme toplantisina katildi.



Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen programda konusan Astarci, 2021-2027 döneminde Türkiye'nin de yer aldigi AB Erasmus+ Programi içerisindeki 33 ülke için kullandirilacak toplam kaynagin 28,4 milyar avro oldugunu söyledi.

2004 yilinda kurulan Türkiye Ulusal Ajansinin AB hibe programlarina çok ciddi kaynak sagladigini aktaran Astarci, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin de içerisinde yer aldigi toplam 33 ülkenin hazirlanan projeler için hibe destegi aldi. Türkiye olarak her yil 12 bin egitim ve gençlik projeleri aliyoruz. Yapilan degerlendirmelerin ardindan 2 bin 400 proje hibe desteklerinden yararlaniyor. Bu nedenle kaliteli projelerin hazirlanmasi büyük önem arz ediyor. Yeni dönemde akreditasyon uygulamasina geçiliyor. 2027 yilina kadar hibe programlarindan yararlanmalarini saglamak üzere 81 Il Milli Egitim Müdürlügünü akredite ettik. Proje yaziminda her türlü egitim destegi vermeye haziriz."

Toplanti, Astarci'nin sorulari cevaplamasinin ardindan sona erdi.

Kaynak: AA