Savas Magduru Kadinlar Suriye'deki Ihtiyaç Sahipleri Için Kiyafet Dikiyor

IHH Insani Yardim Vakfi Suriye Çalismalari Medya Sorumlusu Selim Tosun: 'Terzilik atölyemizde 24 savas magduru ihtiyaç sahibi kadin, düzenli olarak kiyafet dikiyor. Her gün 500 parça kiyafet dikerek bunlari Suriye'deki giyim magazalarina savas magduru ihtiyaç sahibi sivillere teslim etmek amaciyla gönderiyoruz' Suriyeli Imtesel Mustafa: 'Atölyede birbirinden güzel hazirladigimiz kiyafetler Suriye'deki çocuklarin yüzünü güldürüyor, bu bizi de çok mutlu ediyor'

CEM GENCO - Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfinca Hatay'in Reyhanli ilçesinde açilan terzilik atölyesinde savas magduru kadinlar tarafindan dikilen kiyafetler, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderiliyor.

IHH Lojistik Merkezinde yaklasik bir ay önce Suriyeli kadinlara meslek edindirmek amaciyla terzilik atölyesi açildi. Atölyede, Suriye'deki iç savasta eslerini kaybedenlerin de aralarinda bulundugu ihtiyaç sahibi 24 kadin çalisiyor.

Atölye sayesinde meslek ögrenme imkani yakalayan kadinlar, diktikleri kiyafetlerle de sinirin diger tarafindaki ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Vakfin Suriye Çalismalari Medya Sorumlusu Selim Tosun, AA muhabirine, savas magduru kadinlara hem destek olabilmek hem de onlarin kendi ayaklari üzerinde durabilmesini saglamak amaciyla terzilik atölyesini açtiklarini söyledi.

Atölyede dikilen kiyafetleri sinirin diger tarafina gönderdiklerini aktaran Tosun, söyle devam etti:

"Terzilik atölyemizde 24 savas magduru ihtiyaç sahibi kadin düzenli olarak kiyafet dikiyor. Her gün 500 parça kiyafet dikerek bunlari Suriye'deki giyim magazalarina savas magduru ihtiyaç sahibi sivillere teslim etmek amaciyla gönderiyoruz. Ayni zamanda savas magduru kadinlar burada çalisarak ailelerinin geçimlerini saglamis oluyor."

Tosun, atölye sayesinde kadinlarin sosyallesmesine de katki sagladiklarini ve sinirin diger tarafindaki ihtiyaç sahiplerine destek olduklarini belirtti.

Suriye'de bombardiman sonucu engelli kalan esi ve 2 çocuguyla Humus kentinden 7 yil önce Reyhanli ilçesine gelen Süha Carullah (32) da atölyede diktigi kiyafetlerle ihtiyaç sahiplerine katki saglayabildigi için mutlu oldugunu dile getirdi.

Carullah, meslegi olan terziligi Türkiye'de açilan atölye sayesinde devam ettirdigini anlatti.

Suriyeli Imtesel Mustafa (49) da 8 yil önce esini savasta kaybetmesinin ardindan 4 çocuguyla Türkiye'ye sigindigini ifade etti.

Açilan kurs sayesinde bir nebze olsun yasadiklarini unuttugunu anlatan Mustafa, "Atölyede birbirinden güzel hazirladigimiz kiyafetler Suriye'deki çocuklarin yüzünü güldürüyor, bu bizi de çok mutlu ediyor. Insallah bu çalismamiz devam edecek." diye konustu.
Kaynak: AA