Sanayi Sektöründe Tasarim Ve Imalat Alanlarinda Kalifiye Elemanlar Yetisecek

Sanayinin ihtiyaç duydugu üç uygulama dili olan CNC, CAD ve CAM uygulamalarinin bütüncül bir bakisla bir arada verilmesini saglayacak egitim projesi Türkiye’den üç kurumun yer aldigi, 6 ülkeden 8 kurumun ortakliginda hayata geçiriliyor. 3 uygulama dilinin egitimini alan ögrenciler sanayi sektörünün kalifiye personel ihtiyacini da karsilamis olacak.

Sanayi Sektöründe Tasarim Ve Imalat Alanlarinda Kalifiye Elemanlar Yetisecek


Sanayi sektöründe ihtiyaç duyulan alanlardan CNC, CAD ve CAM uygulamalarinin bir arada verilecegi egitim programi projesi Basaksehir Mesleki Egitim Merkezi’nin koordinatörlügünde hayata geçiriliyor. Proje 2018 yilinda Türkiye’deki tüm kurumlarin basvurdugu ve sadece 13 projenin kabul edildigi, Avrupa Birligi Inovasyon projeleri içinde seçilen en iyi Mesleki Egitim projesi olma özelligi tasiyor.

Egitim kurumlarinda sanayinin ihtiyaç duydugu üç uygulama dili olan CNC, CAD ve CAM uygulamalarinin bütüncül bir bakisla bir arada verilmemesinin, Egitim sektörü ile Sanayi sektörü arasinda önemli mesafeler olusmasina sebep oldugu biliniyor. Sadece bir uygulama dilini bilen ögrenciler isletmelerde ucuz isgücü olarak kullanilabiliyor. 3 uygulama dilinin bir arada verilmesini saglayacak egitim projesi ile ögrenciler sektörde çok rahat istihdam edilme firsati da yakalayacak.

Avrupa Birligi Erasmus Plus CNC CAD-CAM projesi uluslararasi final seminerlerinin ilki gerçeklestirildi.

Digital CNC CAD-CAM Egitim platformunun tanitimi için yapilan seminere çok sayida egitimci, ögrenci ve sektör temsilcileri katildi.

Yapilan projeyle birlikte makine talasli imalat sektöründeki kisiler 160 gün sürecek online egitim ile CNC CAD-CAM uygulamalarinda detayli bilgi sahibi olacak. Platformu tamamlayan katilimcilara tüm Avrupa’da taninan ECVET tanimli sertifika verilecek.

Projenin koordinatörü Mehmet Çiçek, “Projemiz yaklasik 3 yil sürdü. Su anda projemiz tamamlanmis durumda. Bu projede Ispanya, Almanya gibi ülkelerden ortaklarimiz bulunuyor. Türkiye ve Avrupa’daki tüm kurumlara makine sektörü alaninda alternatif bir müfredat öneriyoruz. Yaptigimiz bu materyalleri online platformumuz üzerinden egitim veya bilgi alabilecek" dedi.



"Egitim sonunda ögrenciler veya sektördeki kisiler, kalifiye haline gelecektir"

Basaksehir Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Salih Günes ise, “Sektördeki kisilere CNC, CAD ve CAM adimlarini online olarak sunmak istiyoruz. Projemiz Avrupa’da 7 dilde yayinlanmaktadir. 160 saatlik bir egitim sonunda ögrenciler veya sektördeki kisiler, kalifiye haline gelecektir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA