Osmaneli'nde Yanan Çöp Döküm Sahasinda Rehabilitasyon Çalismasi Baslatildi

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde çöp döküm sahasinda meydana gelen yanginin ardindan bölgede rehabilitasyon çalismasi baslatildigi bildirildi.

Belediyeden yapilan yazili açiklamada, Osmaneli Belediyesi tarafindan hazirlanarak Çevre ve Sehircilik Bakanliginca onaylanan çöp alaninin rehabilite edilmesine yönelik projeye baslanildigi belirtildi.

Açiklamada, Tarim ve Orman Bakanligi ile Çevre ve Sehircilik Bakanliginin Osmaneli Belediyesi ile yürütecegi projeyle bölgenin büyük bir ormana kavusacagi kaydedildi.

Osmaneli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) saglanan hafriyatlar ile çalismalara baslanildigi aktarilan açiklamada, "Yüksek Hizli Tren hatti insaati sirasinda ortaya çikacak hafriyatin da kullanilmasiyla tamamlanacak. Tarim ve Orman Bakanliginin bölgeyi belediyemizle bu yil agaçlandirmaya baslamasiyla güzel bir orman ve park alani olusacak." bilgisi paylasildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin, 1960'li yillardan bu yana kirlenen alanin örnek bir çevre projesiyle büyük begeni toplayacagini ifade etti.

Kaynak: AA