Hizmet Rekortmeni Osmangazi Yeni Rekorlar Kiracak

Hayata geçirdigi projelerle Türkiye’ye “Belediyecilikte Osmangazi Modeli” kavramini kazandiran Osmangazi Belediyesi’nin Kapali Atletizm Salonu yeni rekorlar kirmak için hazir.

Hizmet Rekortmeni Osmangazi Yeni Rekorlar Kiracak
Örnek gösterilen sosyal belediyecilik çalismalarindan kentsel dönüsüm ve gelisim bölgelerine, yesil sosyal donati alanlari ve spor tesislerinden kapali pazar alanlarina, meydanlardan turizm markasi olan müzelere kadar 11 yilda farkini ortaya koyan çalismalara imza atan Osmangazi Belediyesi, Atletizm Salonu’nun özellikleri ile açilmadan adindan söz ettirmeye basladi.

72 metre çati açikligi ile Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nin en önemli atletizm salonu olma özelligi tasiyan dev hizmeti Türk sporuna kazandiran Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, atletizmin kalbinin atacagi salonda yeni rekorlarin kirilacagini söyledi.



Yer tahsisinden insaatina kadar tamamen Osmangazi Belediyesi tarafindan yapilan tesis; 16 bin metrekare alan üzerine insa edildi. 8 kulvarli ve 1000 kisilik seyirci kapasiteli salonda sirikla atlama, gülle atma, yüksek atlama, 6 kosu pisti ve 4 isinma alanlari yer aliyor. Hiçbir ayrintiyi atlamadan insa edildigi gözlenen yapinin estetik mimariden de taviz vermemesi ayri bir takdir topladi. Osmangazi’den Türk sporuna ve Türk sporcusuna destek olmaya devam edeceklerini belirten Baskan Mustafa Dündar “Gençlerimizin hedefi uluslararasi arenada Türk bayragini göklere çekip, Istiklal Marsini okutmak olmali. Biz gençlerimize cani gönülden inaniyoruz” dedi.

Sporun, dinamizmin simgesi Osmangazi Atletizm Salonu, hizmete açilmasiyla birlikte Türk sporuna birbirinden basarili atletlerin kazandirilmasi için gün sayiyor. Osmangazi Atletizm Salonu ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Bursa Gençlik ve Spor Il Müdürü Salih Basparmak da, “Bu projenin baslamasi ve tamamlanmasi için Osmangazi Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanligi çok büyük gayret sarf etti. Bu modern salonun önümüzdeki günlerde sporcularimiz ile bulusmasini hedefliyoruz. Atletizmle ilgilenen tüm gençlerimizi bu salona bekliyoruz. Kentimiz ve ülkemiz çok önemli bir tesis kazandi. Emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum. Türk sporu ve sporcusu adina hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA