Dikis Nakis Yaparak Evine Ve 3 Çocuguna Bakiyor

Malatya’da esinden ayrildiktan sonra 3 çocuguna hem annelik hem de babalik yapmaya baslayan Melahat Aydemir, sonradan ögrenmis oldugu dikis nakis isiyle ailesinin geçimini sagliyor.

Esinden ayrildiktan hayata simsiki sarilan 42 yasindaki Melahat Aydemir, önce dikis nakis kursuna basladi, ardindan da yarim biraktigi egitimini tamamladi. Aydemir, kadinlarin inandiklari ve kendilerine güvendikleri takdirde her seyin üstesinden gelecegine inaniyor.

Ev hanimi olan ve esinden ayrildiktan sonra 2’si üniversite, 1’i lise ögrencisi olan 3 erkek çocuguna bakmaya baslayan Aydemir, dikis nakis isiyle ugrasarak evinin geçimini sagliyor. Aydemir, “Ev hanimiydim daha önce hiçbir sey bilmiyordum. Dikis nakis kursuna basladim. Hayata daha siki baglandim. Kimseye ihtiyacim olmadan, evimin geçimini, çocuklarimin bakimini sagliyorum” dedi.



“Yarim biraktigim okullari tamamladim"

Dikis nakis kursuna basladiktan sonra sosyal çevresinin genisledigini, bir seyler üreterek kendisini iyi hissettigini belirten Aydemir, “Bu kursa basladiktan sonra sosyal çevrem oldu. Hayata daha siki baglandim. Insanlarla tanismak bir seyler üretmek insana kendini iyi hissettiriyor. Maddi anlamda da ayaklarim üzerinde durabiliyorum. Bana çok sey katti kendimi gelistirdim. Bir seyler üretmek yani bir kadinin yapamayacagi hiçbir sey olmadigini anladim. Yarim biraktigim okullarimi tamamladim. Liseyi suanda disaridan okuyorum. Bu isin kalfalik belgelerini aldim. Baska alanda da kendimi gelistirdim. Yemek üzerine de kurslara gittim. Is olarak da çalisiyorum. Sef asçilik yaptim. Ama bu isi daha çok ilgimi çektigi için bunu üzerine yöneldim” ifadelerini kullandi.

“Her kadinin bir becerisi vardir önemli olan kendilerine güvenmeleri”

Kadinlar isterse yapamayacagi sey olmadigini ve kendi ayaklari üzerinde durabileceklerine inandigini ifade eden Aydemir, “Bir kadinin yapamayacagi hiçbir sey yok yeter ki kendilerine güvensinler. Her kadinin mutlaka bir el becerisi, bir yetenegi kabiliyeti vardir. Önemli olan kendilerine güvenip, bununla ugrasip bir yerlere basvurup, kendi ayaklarinin üzerinde durabileceklerine inanip bunu basarmalarini istiyorum. Tek yapacaklari sey kendilerine güvenmek, hiç kimseye bagli kalmadan yapsinlar denesinler. Ben yaptim iyi ki de yapmisim, iyi ki de hiç kimseye ihtiyacim yok su an iyi ki de hala devam ediyorum. Daha iyi yerlere gelmek dilegiyle diyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA