Atatürk'ün Trabzon'a Gelisinin 97. Yil Dönümü Kutlandi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a gelisinin 97. yil dönümü törenle kutlandi.

Trabzon Valiligi önünde düzenlenen törende, Vali Vekili Emin Sait Karahaliloglu, Garnizon Komutan Vekili Albay Erdem Canbolat ve Büyüksehir Belediye Baskan Murat Zorluoglu Atatürk Aniti'na çelenk sundu. Sehitler için saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Büyüksehir Belediye Baskani Zorluoglu, burada yaptigi konusmada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geçmisinden aldigi güçle, daha aydinlik, daha müreffeh yarinlara saglam adimlarla yürüdügünü söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a üç kez tesrif ettigini belirten Zorluoglu, söyle konustu:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk Trabzonlulara, bizim için bir gurur kaynagi olan su sözlerle hitap etmistir; 'Trabzon halkinin tamamini birlik ve beraberlik içinde gördüm. Kadinlarinin, çocuklarinin, ihtiyarlarinin gözlerinde yas gördüm. Bu ne coskun duygulanma, bu ne sevecenlik, bu ne yüksek soyluluktur. Açiklamak zorunlulugundayim ki, bugüne kadar yasadigim hiçbir seyin bu kiymetli memleket ve yüce halkindan bugün gördügüm ilgi kadar beni etkilememis oldugunu görmüs ve anlamis bulunuyorum. Arkadaslar, 5 sene önce ilk kez Samsun'a ayak bastigim zaman bana kalp gücü veren vatandaslarimin ilk sirasinda Trabzonlularin bulundugunu asla unutmayacagim.'"

Zorluoglu, Büyüksehir Belediyesi olarak ecdadin binbir zorlukla kendilerine emanet ettigi kadim Trabzon'u her alanda gelistirmek, kalkindirmak ve Atatürk'ün en büyük hedefi olan muasir medeniyetler seviyesinin üstüne çikarmak için yogun gayret gösterdiklerini kaydetti.

Tören, ögrencilerin siir okumasi ve toplu fotograf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: AA