Transanatolia Rally Raid'de Sürücüler Çorum'a Ulasti

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonunun destegiyle düzenlenen ve Eskisehir'den baslayan TransAnatolia Rally Raid'de sürücüler Çorum'a ulasti.

Organizasyonun ikinci gününde sürücüler, 301 kilometrelik Çerkes, Kursunlu ve Istiklal Yolu özel etaplariyla birlikte toplam 493 kilometre yol yaparak, Çorum'a geldi.

Bir pazar alaninda olusturulan servis noktasinda araçlarinin bakimini yapan sürücülüler, üçüncü gün Sivas Yildiz Dagi'ndaki kamp alanina ulasmak üzere Çorum'dan ayrilacak.

TransAnatolia Operasyon Koordinatörü Orhan Çelen, AA muhabirine, TransAnatolia'nin dünya markasi haline gelen büyük bir organizasyon oldugunu söyledi.

Etkinligin bu yil bir ay gecikmeli olarak basladigini hatirlatan Çelen, "Bu da bazi dezavantajlara neden oluyor. Gün isigindan ortalama 45 dakika kaybediyoruz. Dolayisiyla programimiz sikismak zorunda kaliyor. Yarisin olagan akisi içindeki ufak tefek aksiliklerin haricinde herhangi bir problemimiz yok." dedi.

Katilimci sayisi olarak 11 yilin zirvesini gördüklerini dile getiren Çelen, "TransAnatolia artik bir dünya markasi. Özellikle bu bransin camiasinda dünya çapinda bilinen bir etkinlik. Bu sene umdugumuzu bulacaktik ancak eger bu yaris iptal edilmeseydi 8 ülkeden 126 yarismaciyla start alacaktik. Maalesef ertelemeden dolayi Türkiye'ye gelip, geri dönmek zorunda kalan bazi takimlar, programlarindan dolayi tekrar gelemedi. Ancak yine de 11 yilin maksimum sayisi olan 89 araçla start aldik ve devam ediyoruz." diye konustu.

Becce Motorsport takimindan Mert Becce de ehliyetini aldigi günden beri bu sporun içinde oldugunu belirterek, "TransAnatolia, Türkiye'nin en büyük ve zorlu maraton yarisi. Birçok da yabanci var. Ilk gün lastiklerimiz patladi, bugün yagmur yagdi. Bir sürü aksaklik yasadik ama TransAnatolia'nin dogasinda olan bir sey bu. Bu bizim için bir tutku. Herkesin yapabilecegi bir is degil çünkü çok fazla çile çektigin bir kismi var ama öyle haz aliyoruz ki en iyi sekilde yapmaya, ülkemizi en iyi sekilde temsil etmeye çalisiyoruz." seklinde konustu.

Motosikletçiler arasinda en basarili pilotlardan biri olarak gösterilen Ejder Eristi ise TransAnatolia'ya 2013 yilinda otomobille, son 7 yildir da motosikletle katildigini anlatti.

Her yil kendini gelistirdigini ifade eden Eristi, "Maksat maçi bitirmek. Çok profesyonel olmasak da bir seyler yapmaya çalisiyoruz. Ilk iki günün zor olacagi bize söylenmisti ama bu kadar zor olacagini tahmin etmemistim. Gerçekten artik ayakta duracak halimiz kalmadi. 12 saat hiç durmaksizin motosiklet kullandik. Bir sekilde devam ediyoruz. 2015'te yine Kars'a gitmistik ve otomobille kazanmistim. Bu sene de insallah bir seyler olacak." degerlendirmesinde bulundu.

Eristi, organizasyonun da son derece basarili oldugunu belirterek, emegi geçenlere tesekkür etti.

Kaynak: AA