Japon Prenses Mako Gelecek Ay Evlenecek

Japonya Imparatoru Naruhito'nun yegeni Prenses Mako'nun gelecek ay erkek arkadasi Komuro Kei ile dünya evine girecegi bildirildi.

Kyodo ajansinin hükümet kaynaklarina dayandirdigi haberine göre, Mako evlendikten sonra yasadigi Imparatorluk Konutu'ndan ayrilacak.

Ekimde evlenecek çift, yeni hayatlarini ABD'de sürdürecek.

Japon imparatorluk ailesi üyelerinin pasaportlari bulunmuyor. Bu nedenle Mako sivil bir vatandas statüsüyle, Komuro ile birlikte önce aile sicil kaydi basvurusu yapacak.

Daha sonra Prenses Mako pasaport basvurusunda bulunacak.

Japonya'da geçerli kanunlar geregi, halk tabakasindan biriyle evlenen imparatorluk ailesi üyesi kadin, kraliyet statüsünü kaybediyor.

Mako ile Komuro 2012'de Tokyo'daki International Christian Üniversitesinde tanismis, Eylül 2017'de resmen nisanlanmak istediklerini duyurmuslardi.

Subat 2018’de kamuoyuna, Komuro'nun annesi ile annesinin eski nisanlisi arasindaki para konularini kapsayan anlasmazlik yansimisti.

Ocak 2019’da Komuro yaptigi açiklamada ailesinin, annesinin eski nisanlisindan finansal yardim aldigini kabul etmisti.

Komuro'nun hakkinda çikan olumsuz haberlere ragmen Kasim 2020’de Prenses Mako, evlilik kararinda erkek arkadasi ile beraber yürümek istedigini duyurmustu.

- Naruhito'dan ikna vurgusu

Japonya Imparatoru Naruhito, subat ayinda düzenledigi basin toplantisinda çiftin evliligine iliskin, "Birçok kisinin ikna ve memnun oldugu bir ortami ümit ettigini" belirtmisti.

Naruhito’nun erkek kardesi ve Prenses Mako’nun babasi Veliaht Prens Fumihito, Kasim 2020’deki açiklamasinda, çiftin evlilik niyetlerini onayladigini açiklamisti.

Kaynak: AA