GÜNDEM / 11 Eylül 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Istanbul Kongre Merkezinde düzenlenecek MÜSIAD'in 26. Olagan Genel Kurulu'na katilacak.

(Istanbul/14.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, ESIAD Genel Istisare Konseyi Toplantisi'na katilacak, Çesme Belediyesini ziyaret edecek ve Cumhuriyet Meydani Açilis Töreni'ne istirak edecek.

(Izmir/11.00/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, sel felaketinin yasandigi Sinop'un Ayancik ilçesi ile Kastamonu'nun Abana ve Bozkurt ilçelerini ziyaret edecek.

(Sinop/11.00/Kastamonu/13.30/16.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Istanbul Üniversitesi Beyazit Kampüsü Doktora Salonu'nda düzenlenecek Darbelerle Mücadele Yöntemleri Sempozyumu'na katilacak.

(Istanbul/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI FINANS

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, sivil toplum kuruluslari temsilcileriyle görüsecek, Seyh Edebali Türbesi'ni ziyaret edecek, 740. Ertugrul Gazi'yi Anma ve Yörük Senlikleri'ne katilacak.

(Bilecik/10.00/12.45/14.15) (Fotografli-Görüntülü)

DÜNYA DIPLOMASI

1- ABD'de 11 Eylül terör saldirilarinin 20. yil dönümünü anma etkinlikleri takip edilecek. ABD Baskani Joe Biden, New York'ta saldirilarin gerçeklestigi "Ground Zero"da düzenlenecek törene katilacak. (Fotografli-Görüntülü)

2- Afganistan'daki siyasi gündem ve güvenlik konularina iliskin gelismeler izleniyor.

(Kabil/Ankara) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Süper Lig'de 4. hafta mücadelesi, VavaCars Fatih Karagümrük-Adana Demirspor, Besiktas-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Ittifak Holding Konyaspor-Altay ve Yukatel Kayserispor-Kasimpasa maçlariyla baslayacak.

(Istanbul/17.00/20.00/Konya/17.00/Kayseri/20.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- TFF 1. Lig'in 4. haftasinda Bereket Sigorta Ümraniyespor-Royal Hastanesi Bandirmaspor, Eyüpspor-Denizlispor, Manisa-Büyüksehir Belediye Erzurumspor ve Adanaspor-Menemenspor maçlari yapilacak.

(Istanbul/16.30/17.00/Manisa/Adana/20.00) (Fotografli)

3- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig gruplarinda 2. hafta maçlari baslayacak.

4- Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupasi, elemelerle sürecek.

(İçel/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Reklam Kurulu, tüketiciyi yaniltici maske ve dezenfektan tanitimlarini yakin takibe aldi

- Kurul, bu yilin ocak-agustos döneminde görüsülen 1306 dosyadan 1168'ini ilgili mevzuata aykiri bulurken, bunlarin 928'ine durdurma cezasi, 240'ina da idari para ve durdurma cezalari uyguladi. Kurul, bu dönemde 20,9 milyon liralik idari para cezasi kesti

- Bu dönemde, dezenfektan, maske, kolonya ve takviye edici gida ürünleri sikayete en fazla konu olan ürün gruplarini olusturdu. Söz konusu ürünleri de kapsayan saglik, gida, kozmetik ve temizlik ürünleri sektörlerinde 15,5 milyon lira idari para cezasi verildi

(Deniz Çiçek/Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA