Diyarbakir Hipodromu'nda Gece Yarislari Basladi

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafindan Diyarbakir Hipodromu'nda yapilan isiklandirma çalismasinin ardindan gece yarislari basladi.

Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, açilis töreninde yaptigi konusmada, at kültürünün kendileri için önemli oldugunu, insanlik tarihinde at izinin, at nalinin ve atin kisnemesinin görülebilecegini söyledi.

Diyarbakir'in genlerinde at sevgisi, atçilik oldugunu dile getiren Karaloglu, "Gerçekten önemli bir kültür. Iki canlinin birlikte yaptigi önemli bir spor; binicilik." dedi.

"Diyarbakir'da Insallah bir sivil binicilik kulübü kurup orada çocuklarimiza, gençlerimize, insanlarimiza yeniden atçiligi, biniciligi sevdirmek gibi bir hedefimiz var" diyen Karaloglu, sunlari kaydetti:

"Diyarbakir'da Cumhuriyetten sonra bizzat Atatürk'ün talimatlariyla bir aygir deposu için arazi tahsis ediliyor. Bagdat'tan, Arap dünyasindan safkan Arap atlari getirilip orada saflastirma çalismalari yapiliyor. Bugüne geldigimizde de Istanbul'da profesyonel jokeylere baktigimizda büyük bir çogunlugunun Diyarbakirli oldugunu Çüngüslü, Çermikli oldugunu da görürüz."

Karaloglu, gece kosularinin da bölge ekonomisine ve kalkinmasina ciddi katkilar saglayacagini belirtti.

AK Parti Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ise gece kosularina yönelik yatirimin çok önemli ve açilisinda bulunmanin kendisi için mutluluk verici oldugunu kaydetti.

Diyarbakir Hipodromu'nun mimari açidan fonksiyonel ve modern oldugunu dile getiren Eker, sunlari söyledi:

"Hem atçilik sektörüne yaptigi hizmet bakimindan çok önemli bir yatirim hem de Diyarbakir'a istihdam yaratmasi açisindan da önemli, kültürümüze yaptigi hizmetler açisindan da önemlidir. Iklim sicak, atlarin bu sicakta kosturulmasi performanslarini etkiler. Gece yarislari onun için önemli."

Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Baskani Serdal Adali da gece yarislarin baslamasinin gururunu yasadiklarini söyledi.

Adali, "Gece yarislarinin baslamasi, istihdami ve devletimize sagladigimiz katma degeri artiracagina canigönülden inaniyoruz." dedi.

Törene, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ve Oya Eronat, Çinar Kaymakami Güher Sinem Büyüknalçaci, Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kurulus amirleri ile vatandaslar katildi.

Katilimcilar ayrica TJK Diyarbakir Hipodromunda açilan Zerzevan Kalesi Fotograf Sergisini gezdi.

Kaynak: AA