Yusufeli'nde Saganak Yagis Etkili Oldu

Artvin’in Yusufeli ilçesinde etkili olan saganak yagis sonrasi heyelan meydana geldi. Bir tir ve minibüs toprak altinda kalirken, sürücüleri ise son anda kurtuldu. Can kaybinin olmadigi heyelanda bazi araçlar hasar gördü.

Yusufeli'nde Saganak Yagis Etkili Oldu
Artvin’in Yusufeli ilçesine aksam saatlerinde etkili olan saganak yagis sonrasi heyelan meydana geldi. Artvin-Erzurum karayolu, iki farkli noktada meydana gelen heyelan nedeniyle ulasima kapandi.

Artvin-Erzurum karayolunun yaklasik 55. kilometresindeki Sebzeciler köyü mevkii ile 70. kilometredeki Yeniköy köyü mevkiinde siddetli yagis nedeniyle yamaçtan kopan kaya parçalari ve toprak birikintisi yola sürüklendi. Heyelan sonrasi bir tir ve minibüs toprak altinda kalirken, sürücüleri ise son anda araçlari terk ederek kurtuldu. Can kaybi yasanmayan olayda bazi araçlar hasar gördü. Yolun ulasima kapanmasi nedeniyle bölgede araç kuyruklari olustu. Karayollari ekipleri ile bölgede baraj insaati ve yol yapim çalismalarinda faaliyet gösteren is makinelerinin yardimiyla yol tek tarafli olarak trafige açildi.
Kaynak: İHA