Tarim Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz Bursa'da Kooperatif Marketlerle Ilgili Konustu Açiklamasi

'Kooperatif marketler noktasinda 500 market hedefi verdi bize Cumhurbaskanimiz. Bu sene basinda yaklasik 120 marketimiz vardi, su anda Allah'a sükür 400 civarina yaklastik'

Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri (Tarim Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, "Kooperatif marketler noktasinda 500 market hedefi verdi bize Cumhurbaskanimiz. Bu sene basinda yaklasik 120 marketimiz vardi, su anda Allah'a sükür 400 civarina yaklastik" dedi.

Poyraz, Bursa'daki 623 Sayili Dagkadi Tarim ve Kredi Kooperatifi hizmet binasi açilisinda yaptigi konusmada, çiftçi ortaklarina destek olmak için çalistiklarini söyledi.

Tarim Kredi Kooperatiflerinin ekonomik büyüklügünün yaklasik 40 milyar liraya ulastigini aktaran Poyraz, söyle devam etti:

"Bizde gübrede hile olmamasi lazim. Yem en kalitelisi olmasi lazim. Bunun bir kere tartismasi yok. Kooperatif marketler noktasinda 500 market hedefi verdi bize Cumhurbaskanimiz. Bu sene basinda yaklasik 120 marketimiz vardi, su anda Allah'a sükür 400 civarina yaklastik. Yil sonuna varmadan 500 market hedefini yakalayarak, bizim hedefimiz 700 su anda."

- "GÜBRETAS Türkiye'deki gübre piyasasinda öncü"

Poyraz, GÜBRETAS'in Türkiye'deki gübre piyasasinda öncü kuruluslardan oldugunu dile getirdi.

Zaman zaman ürünlerinin pahali oldugu yönünde elestiriler aldiklarini vurgulayan Poyraz, "Biz bir fiyat belirleyip 100 lira dedigimiz zaman bizimle rekabet edecek diger firmalar 99, 98 lira demek zorunda. Demek ki burada piyasadaki regülasyonu saglayan biziz. Ayni sey yemde ve digerlerinde de geçerli. Buna ragmen son birkaç yildir hem gübrede hem de yemde biz zaman zaman piyasanin da altina indik. Hatta bazi özel sektör firmalarindan zararina satis yaptigimiz yönünde elestiri de aldik. Hayir biz tam da ticaretin olmasi gerektigi gibi davraniyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Poyraz, Tarim Kredi Kooperatiflerinin alim miktarlarindan da bahsederek, "Geçen sene bu zamanlarda 750 milyon liralik alim yapmisiz, bu sene simdiye kadar yaklasik 1,5 milyar liralik alim yapmisiz. Yani katlanarak devam ediyor alim rakamlari." diye konustu.

Açilis törenine Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Il Tarim ve Orman Müdürü Hamit Aygül, davetliler ve çiftçiler katildi.
Kaynak: AA