Sivas'in Kangal Ilçesinde Saganak Etkili Oldu

Sivas'in Kangal ilçesinde etkili olan saganakta kabaran dere sulari çamura bulandi.



Alinan bilgiye göre, saganak, ilçeye yaklasik 20 kilometre uzaklikta bulunan "doktor baliklar" ile ünlü sedef hastaliginin tedavi merkezi Kangal Balikli Kaplica'nin bulundugu bölgede etkili oldu.

Saganak nedeniyle toplanan sular, kaplicanin içerisinden geçen derenin debisini yükseltti. Derenin sulari sürükledigi toprakla çamura bulandi.

Kangal Balikli Kaplica isletmecisi Fuat Ünsal, AA muhabirine yaptigi açiklamada, aniden bastiran yagis nedeniyle derenin debisinin yükseldigini ve çamur aktigini belirterek, "Havuzlarimizda herhangi bir sikinti yok. Kaplicamiz islevine devam ediyor ama deredeki baliklarimizda çok hasar oldu. En kisa zamanda kaplicamizin üst tarafina bir set yapilmasi gerekiyor. Yetkililere bunlari bildirdik, sag olsunlar onlar da son derece olumlu karsiladilar. Insallah en kisa zamanda kaplicamizin üst tarafina setimiz yapilacak ve baliklarimizi bu ölümlerden kurtaracagiz." dedi.

Ilçede "doktor baliklar" olarak adlandirilan baliklariyla ünlü kaplicalar bölgesine, her yil Türkiye'nin birçok yerinden ve yurt disindan ziyaretçiler geliyor.

- Ördek yavrusuna kalp masaji ve suni teneffüs

Öte yandan, saganaktan etkilenen kaplicalar bölgesindeki derede bulunan bir ördek yavrusuna vatandaslarin yaptigi kalp masaji ve suni teneffüs, cep telefonu kamerasiyla görüntülendi.

Kaynak: AA